spot_img
vineri, august 19, 2022
spot_img

Răzvan Cuc despre noul terminal de la Otopeni, Aeroportul Băneasa și linia ferată

Licitaţia pentru noul terminal de la Otopeni va fi lansată în aproximativ o lună de zile, astfel încât firmele să se prezinte la licitaţie şi să dăm drumul la treabă aşa cum trebuie, a anunţat sâmbătă la Antena 3 ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

noul terminal de la Otopeni exproprierile la Otopeni

„Compania Aeroporturi Bucureşti este una dintre cele mai profitabile ale Ministerului Transporturilor şi mă doare să văd că rămân cu banii în conturi la sfârşitul anului şi nu îi cheltuie pe investiţii aşa cum ar trebuie. S-au semnat obiective importante, cum ar fi modernizarea pistei 2, obiectivele de infrastructură aeroportuară. Suplimentar am primit bani de la MFP, bani pentru exproprieri pentru noul terminal. Vom intra în Guvern cu HG pentru exproprieri, iar domnul director de la aeroport m-a informat că undeva cam într-o lună de zile va lansa execuţia şi proiectarea pentru noul terminal astfel încât să se prezinte firmele la licitaţie şi să dăm drumul la treaba aşa cum trebuie”, a precizat Cuc.

A fost lansată licitația la Băneasa, în paralel cu noul terminal de la Otopeni

În ceea ce priveşte Aeroportul Băneasa, ministrul Transporturilor a subliniat că acesta este în evaluare, dar a fost lansată şi execuţia pentru modernizarea rotondei corpului A şi B.

„Într-adevăr aşteptăm desemnarea câştigătorului pentru că atât legătura de cale ferată cât şi Aeroportul Băneasa au fost condiţii impuse de UEFA pentru România pentru meciurile care se vor desfăşura în Bucureşti începând cu luna iunie a anului următor. După aceea Băneasa va primi şi o altă utilizare, în sensul că există posibilitatea ca anumite zboruri să fie rutate pe Băneasa”, a explicat Răzvan Cuc.

Ultimele Articole