spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Noul ministru al Economiei promite investitii la CFR

Ministrul propus pentru portofoliul Economiei, Danut Andrusca, a declarat ca peste opt miliarde de euro vor intra in economia României in urmatorii trei ani, prin Fondul suveran de dezvoltare si investitii. Declaratia a fost facuta in cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

„Estimam ca peste opt miliarde de euro vor intra in economia României in urmatorii trei ani prin Fondul suveran de dezvoltare si investitii. Fondul va duce, printre altele, la aparitia a numeroase fabrici, in agricultura si industrie, dar si la capitalizarea unor firme, precum TAROM, CFR, Santierul Naval Constanta, CEC, Nuclearelectrica, astfel incât acestea sa isi poata extinde activitatea sau, dupa caz, sa achizitioneze noi capacitati: flote de avioane, nave, garnituri de tren.” “… trei miliarde de euro vor viza constructia de autostrazi si cai ferate rapide, având prioritate autostrazile care nu pot fi finalizate sau demarate din fonduri europene pâna in 2020”, a afirmat Danut Andrusca.

Noul guvern condus de Viorica Dancila a primit votul de incredere din partea Parlamentului si, dupa depunerea juramântului de credinta la Cotroceni, ministrii isi vor prelua in mod oficial functiile.

Ultimele Articole