spot_img
sâmbătă, august 13, 2022
spot_img

Noul coronavirus. Ce-i răspunde directorul Metrorex, Mariana Miclăuș, lui Raed Arafat

La scurt timp după ce șeful DSU, Raed Arafat, a spus că ar trebui redusă aglomerația le metrou la orele de vârf, în contextul preocupărilor legate de noul coronavirus, a venit și răspunsul directorului general al Metrorex, Mariana Miclăuș.

noul coronavirus

Într-o intervenție telefonică la Digi 24, ea a spus că firmele ar trebui „să regândească puțin” programul angajaților astfel încât aglomerația de la metrou să poată fi evitată la orele de vârf.

Mariana Miclăuș a declarat că Metrorex a afișat mesaje în trenuri și în stațiile de metrou și a intensificat măsurile de dezinfecție în metrou și în stații, dar că nu poate restricționa accesul călătorilor. Ea a mai spus că Metrorex circulă cu întreaga flotă și că o propunere ar fi regândirea programului angajaților de către companii.

Noul coronavirus. Directorul Metrorex: ”Nu putem să restricționăm accesul călătorilor”

„Pentru fluxurile de călători, noi circulăm cu întreaga flotă și mă gândesc că împreună cu colegii mei vom dispune măsuri suplimentare. Cred că și companiile ar trebui să-și regândească puțin programul astfel încât gradul de aglomerație să poată fi diminuat. Noi, în general, zilnic circulăm cu capacitatea noastră maximă de trenuri. Nu putem să restricționăm accesul călătorilor la metrou. Încercăm să luăm și alte măsuri, dar ca și capacitate de circulație a trenurilor o să regândim poate puțin programul de circulație. Fluxul pe o stație ajunge și la 18.000 de călători pe zi. Noi ne dorim să avem călători și călătorii să aibă încredere în serviciile de metrou. După cum știți, pe Magistrala 2 se circulă la interval de 2 minute. Vom încerca și o fluidizare a călătorilor pe stațiile de corespondență. Săptămânal și chiar la două zile sunt comandamente la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. De comun acord vom stabili ce măsuri vor fi luate la Metrorex”, a declarat Mariana Miclăuș.

În contextul anunțării mai multor măsuri pentru a limita cazurile de infectare cu coronavirus, secretarul de stat Raed Arafat a spus, răspunzând unei întrebări privind eventuale măsuri la metrou, că sunt aspecte care nu pot fi controlate complet. „Sunt aspecte pe care nu putem să le controlăm complet. Clar, dacă este lume într-o stație de metrou și așteaptă, cel mai bine este să se organizeze aceste lucruri și să nu fie o aglomerație majoră, poate cei de la metrou trebuie să găsească niște soluții în acest sens”, a declarat Raed Arafat.

Ultimele Articole