spot_img
luni, martie 27, 2023
spot_img

Cine sunt cei cinci membri ai noului Consiliu de Administrație al Metrorex

Adunarea Generală a Acționarilor de la societatea de transport subteran din Capitală a stabilit joi cine va face parte din noul Consiliu de Administrație al Metrorex.

Membrii CA sunt următorii: Mariana Petre, Iosif Szentes, Mihai Barbu, Gabriel Popa și Traian Preoteasa. Să-i luăm pe rând.

Mariana Petre, o carieră care se suprapune peste cea a metroului bucureștean

noul Consiliu de Administrație al MetrorexMariana Petre a mai ocupat această funcție (inclusiv în urmă cu doi ani), dar și pe cele de (în ordine cronologică) director pentru Tehnologia Informației și Comunicare (purtător de cuvânt), șef Serviciu Comercial și director Comercial la Metrorex. Practic, toată cariera sa profesională se suprapune pe evoluția metroului bucureștean.

Ea este absolventă a Academiei de Studii Economice București și are un Master în Transport și Trafic Urban la Universitatea Politehnica București. Potrivit profilului său de pe Linkedin, Mariana Petre a mai absolvit un Master la ASE, în Management Public.

Iosif Szentes, în noul Consiliu de Administrație al Metrorex. Ceferist de profesie

noile trenuri Intercity circulația feroviară gara Obor-gara Băneasa raport corp control cfr calatori automotoare sechestrate la Remarul terminale pentru bilete în trenIosif Szentes este un profesionist în domeniul feroviar, iar în ultima perioadă s-a specializat în transportul urban, activând în cadrul Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI).

Anterior, cariera sa s-a derulat în cadrul sistemului feroviar. A fost, pe rând, inginer și șef stație coordonator la SNCFR, apoi șef regulator de circulație și șef Serviciu siguranța circulației la Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, expert instructor, consilier al directorului general și manager de proiect în cadrul Centrului Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară (CENAFER), director de Exploatare, instructor Central în cadrul Serviciului Mers Tren, director Relații Internaționale și Instituționale și director general la Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR SA. O scurtă perioadă a lucrat la Transferoviar Grup, iar apoi a fost cooptat la TPBI.

El este absolvent al Universității Politehnica București, Facultatea de Transporturi, și are și un doctorat în Ingineria Transporturilor.

Mihai Barbu este directorul general al Telecomunicații CFR SA

Telecomunicații CFR SAMihai Barbu este directorul general al Telecomunicații CFR SA și președintele fostului Consiliu de Administrație al Metrorex.

Mihai Barbu ocupă din anul 2020 funcția de director general al SC Telecomunicații CFR SA și este și președintele fostului Consiliu de Administrație al Metrorex. În vârstă de 49 de ani, el a absolvit Universitatea ”Gaudeamus” din Constanța, Facultatea de Marketing, iar apoi a făcut un Master în cadrul S.N.S.P.A București.

În cariera sa, a lucrat în special în domeniul telecomunicațiilor, atât la stat, cât și la privat, după cum reiese din CV-ul său. De asemenea, el a fost și consilier la Senatul României, dar și consilier la cabinetul unui secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. În perioada 2012-2013, Mihai Barbu a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov, iar anterior, în 2004-2006, consilier județean, tot în Ilfov.

Gabriel Popa, numit în noul Consiliu de Administrație al Metrorex, după ce a fost înlăturat de Sorin Grindeanu de la CFR SA

conducerea CFR SA Revocarea lui SimuGabriel Popa este un reputat profesor universitar, fiind prodecan al Facultății de Transporturi din cadrul Universității Politehnica București.

Gabriel Popa a absolvit în anul 1985 Institutul Politehnic București și acum este profesor universitar, cadru didactic titular la Facultatea de Transporturi, Departamentul Material Rulant de Cale Ferată. Cariera sa s-a confunadat cu mediul academic, însă și-a început cariera ca inginer la Căile Ferate Române.

El a fost până în toamna anului trecut președintele Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. El a fost înlăturat din funcție de ministrul Sorin Grindeanu după ce, PE 2 septembrie 2022, a votat pentru revocarea lui Ion Simu-Alexandru din postul de director general al CNCF CFR SA.

Traian Preoteasa, ceferist specializat în pierderi

Traian Preoteasa este inginer, absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Mecanică. Preoteasa a avut mai multe funcții de conducere în societățile din sistemul feroviar de stat, anume director CFR Călători (2001-2005), director general adjunct al CFR Călători în 2005, director general al CFR SA (2005-2006), consilier la CFR SA (2006-2017), consilier al ministrului Transporturilor (2017-2018). Ulterior, el a preluat conducerea CFR Marfă, societate pe care a băgat-o în concordat preventiv, procedură care s-a dovedit a fi păguboasă. Dacă autoritățile nu schimbau legislația în sensul prelungirii procedurilor de concordat preventiv, luna viitoare CFR Marfă ar fi fost în pragul falimentului.

Apoi, Traian Preoteasa a fost numit director general al CFR Călători, iar în mandatul său pierderile operatorului feroviar de stat s-au adâncit.

Ultimele Articole