spot_img
vineri, decembrie 2, 2022
spot_img

VIDEO Noua linie de tramvai din Oradea ar putea fi gata în acest an

Noua linie de tramvai din Oradea, pe traseul Calea Aradului-Cantemir, amenajată de-a lungul pârâului Peţa, ar putea fi terminată până la sfârşitul acestui an.

Potrivit primarului Florin Birta, lucrările se apropie de finalizare. „Extinderea liniei de tramvai şi realizarea legăturii în zona Calea Aradului şi strada Dimitrie Cantemir este realizată în proporţie de 80%”, a spus edilul, citat de Ebihoreanul.ro.

Până în prezent, constructorii au realizat calea de rulare pe străzile Făgăraşului, Ceyrat, Atelierelor şi Salca, precum şi în intersecţiile străzilor Primăriei, Decebal şi Calea Aradului, respectiv Aviatorilor cu Calea Aradului. De asemenea, au fost montați stâlpii de susţinere a liniei de contact pe străzile Calea Aradului, Făgăraşului, Ceyrat, precum şi în depoul OTL.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, în prezent se lucrează la montarea liniei de tramvai la intersecţia străzii Salca cu strada Dimitrie Cantemir şi pe podul de peste Peţa din strada Dimitrie Cantemir.Noua linie de tramvai din Oradea are termen de finalizare decembrie 2021

În paralel au loc lucrări de înierbare şi amenajare a irigaţiilor viitorului gazon dintre liniile de tramvai şi se pregăteşte instalarea a două substații de tracțiune pentru alimentarea cu energie electrică, precum şi montarea adăposturilor din refugiile de tramvai.

„Termenul de finalizare a lucrărilor este luna decembrie 2021 şi estimăm că acestea vor fi în grafic, iar linia va fi finalizată până la termenul stabilit conform contractului”, a declarat primarul.

Lucrările de amenajare a 3,8 kilometri de linie dublă de tramvai înierbată care va lega zona Calea Aradului de strada Dimitrie Cantemir, de-a lungul pârâului Peţa, sunt finanţate din fonduri europene şi au fost atribuite prin licitaţie unei asocieri din care fac parte firmele Mari-Vila, Abed Nego şi Aquacons pentru suma de 69,1 milioane de lei.

Ultimele Articole