duminică, mai 28, 2023
spot_img

Noua conducere la Autoritatea de Siguranță Feroviară Română

Conducerea ASFR a fost preluată începând de miercuri de către George Micu, fost director general CFR SA și CFR Marfă, care îi ia locul lui Lucian Blaga.

După ce recent a fost înlocuit de la conducerea AFER fostul director general Marian Mihail Călin, a venit rândul șefului ASFR să fie schimbat din funcție, explicațiile oficiale lipsind.

Lucian Blaga, șef al Autorității de Siguranță Feroviară Română, a fost înlocuit cu George Micu, un ceferist cu vizibilitate, date fiind funcțiile de conducere deținute de-a lungul anilor la cârma unor companii de cale ferată. Numirile se fac prin ordin al ministrului Transporturilor.

Numirea vine la câteva zile după ce Lucian Bode, a numit un nou director general la AFER, Vintilă Iordan, care l-a înlocuit în această funcție pe Marian Mihail Călin. Până la numirea sa în noua funcție Micu a deținut poziția de șef departament Certificare Entități Responsabile cu Întreținerea Vehiculelor din cadrul AFER.

Absolvent al Facultății de Transporturi din București în 1990, secția Material Rulant de Cale ferată. George Micu are un master la aceeași facultate și și-a început cariera ca șef depou la Roșiori. Cariera sa a inclus funcții de director general al companiilor de stat CFR SA și CFR Călători. (D.C.)

Ultimele Articole