spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

CFR Călători introduce de luni un nou tren Constanța-București. Oferta e în continuare deficitară

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători introduce de luni în circulație un nou tren Constanța-București. Chiar și așa, oferta de transport feroviar pe Magistrala 800 rămâne deficitară.

nou tren Constanța-București trenuri București-Constanța curse Tarom spre Constanța înlocuire macazuri în Gara Constanța ERTMS pe Constanța-București-Predeal curățenie în gările de la malul mării tren suplimentar spre Constanța minivacanța de Paște

Noul tren InterRegio 1684 pleacă de luni până vineri din Constanța la ora 07,00 și ajunge în stația București Nord la ora 09,17.

Alături de trenurile cu plecare din Constanța la ora 05,30 și 08,20 și prin noua variantă de ora 7,00, ce reprezintă o oră de plecare ce se pliază perfect pe nevoile de transport ale celor care au treabă de o zi în capitală, oferim mai multe opțiuni pentru deplasarea de la Constanța la București, se arată într-un comunicat dat publicității sâmbătă de operatorul feroviar de stat.

În plus, pe lângă faptul că parcurge distanța în 2 ore și 17 minute și realizează sosirea la o oră convenabilă în București, IR 1684 asigură mobilitatea și pe secții secundare prin legături potrivite din Ciulnița (sosire 08,17), spre/dinspre reședințele de județ Slobozia și Călărași. Trenul este format din vagoane moderne și confortabile, modernizate în anul 2020 (pe baza contractelor semnate în 2019 de directorul general al CFR Călători de la acea vreme, Valentin Dorobanțu).

Un nou tren Constanța-București. Între 8,20 și 13,00 călătorii sunt trimiși la microbuz

Chiar și după introducerea în circulație a acestui tren, oferta de transport feroviar dintre Constanța și București rămâne deficitară.

Astfel, între orele 8,20 și 13,00 nu pleacă niciun tren din Gara Constanța spre București Nord. Cei care vor să călătorească în acest interval au la dispoziție doar mijloace de transport rutier – autocare și microbuze. Asta în condițiile în care Magistrala 800 este modernizată, iar trenurile pot circula cu viteze de până la 160 km/oră. (A.B.)

Ultimele Articole