marți, septembrie 26, 2023
spot_imgspot_img

Nou produs digital lansat de GFR

GFR a lansat joi un nou produs digital, și anume scrisoarea de trăsură internațională CIM electronică (STE CIM).
Convenția privind transporturile internaționale feroviare Scrisoarea de Trăsură Electronică
Amedeo Neculcea, director general adjunct al GFR
La șase ani distanță de lansarea scrisorii de trăsură electronice locale, a venit și rândul traficului internațional ca sa beneficieze de simplificările noii ere, potrivit unei postări a lui Amedeo Neculcea, director general adjunct GFR, pe un site de socializare.
„În urmă cu șase ani, cu mare greutate am convins un client să accepte să încerce produsul informatic GFR – ITC, scrisoarea de trăsură electronică locala. Astăzi, unul din cei mai importanți clienți ai noștri (nu ii putem da numele pentru ca încă nu avem acordul său) ne-a invitat in mod special să implementăm STE CIM, mai întâi, în organizația sa. Îi mulțumim pe această cale pentru încredere. STE CIM a fost concepută în conformitate cu standardele tehnice de interoperabilitate pentru aplicații telematice adoptate la nivel european, aspect care a prelungit procesul de elaborare a aplicației.
Mutarea în online a relației Transportator – Client pe palierul traficului internațional, a facilitat și aici, printre altele, automatizarea procesului de informare, accesul neîngrădit al clienților la informații reale privind statusul și poziția geografica ale expediției, precum și accesul la estimările privind sosirea la destinație”, scrie el.

Preocupare pentru digitalizare

Acest amplu proiect, care a înregistrat încă un succes de etapă (urmând și scrisoarea de trăsură electronica CIM-SMGS) a fost posibil datorită continuității și constanței unei echipe GFR formată din Ciprian Radu – ITC, Mirela Fulga – GFR, Adrian Meiroșu – ITC, Alexandra Decu – GFR, scrie Amedeo Neculcea.

Informațiile furnizate de Amedeo Neculcea vin în contextul unei implicări sporite a GFR în proiecte digitale de simplificare a activităților operaționale oferite clienților. În iunie 2022, Grup Feroviar Român (GFR) a lansat aplicația Synopsis, o aplicație integrată a unor sisteme digitale diferite și care generează rapoarte operaționale de ansamblu. Noua aplicație oferă imaginea operațională de ansamblu în timp real și sprijin în procesele decizionale. Aplicația centralizează mai multe categorii de informații esențiale pentru operatorii de transport feroviar, transpuse deja în sistemele digitale românești care integrează procese caCirculația trenurilor (INFO RU – aplicație CFR), Monitorizarea vagoanelor (INFOR GFR și Shunting Expert – aplicații GFR), Comandarea personalului de deservire a trenurilor (CPDT – aplicație GFR), Încheierea electronică a contractelor de transport (STE – aplicație GFR), Programarea trenurilor (aplicație a GFR care comunică cu Atlas RU a CFR), Estimarea derulării circulației până la destinație (ETA Expert, aplicație GFR).


Ultimele Articole