spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

VIDEO Proiect pentru un nou pod peste Dunăre la Giurgiu-Ruse, rutier și feroviar

Detalii despre un nou pod peste Dunăre la Giurgiu-Ruse, feroviar și rutier, au apărut zilele acestea în spațiul public, distribuite de Large Infrastructures Projects din Sofia.

nou pod peste Dunăre

Proiectul unui al doilea pod peste Dunăre între Giurgiu și Ruse nu este unul nou, însă recent, o companie din Bulgaria a realizat simulări video cu noua legătură rutieră și feroviară.

Un nou pod peste Dunăre, pentru o legătură feroviară eficientă

Noul pod va reprezenta o conexiune feroviară și rutieră eficientă între Giurgiu (România) și Ruse (Bulgaria), spun reprezentanții Large Infrastructure Projects Ltd.

Aceștia susțin că podul nou este doar unul dintre proiectele lor, compania cu sediul la Sofia fiind un dezvoltator de proiecte mari în infrastructura de transport și managementul apei.

Proiect pentru o cale ferată de mare viteză

LIP dezvoltă un proiect amplu denumit ABC+De, abreviere de la Aegean Sea to Baltic Sea Connection and Danube River. Proiectul reprezintă:

  • O nouă rută pentru transportul mărfurilor între Orientul Îndepărtat, Orientul Mijlociu, Africa și Europa de Est, Centrală și de Nord, utilizând Marea Egee
  • Implementarea de tehnologii digitale și ”verzi”
  • Un mod de transport efecient economic, multimodal și responsabil din punct de vedere social
  • O ”locomotivă” pentru dezvoltarea intensivă din punct de vedere economic a țărilor din partea estică a Uniunii Europene.

Proiectul cuprinde în aria sa de acoperire Grecia, Bulgaria, România, Ungaria, Slovacia, Polonia și Suedia. Pe partea feroviară, cea mai importantă componentă a proiectului este reprezentată de South-North-Stream (SNS) – o nouă cale ferată  de mare viteză între Portul Ismara și Portul Vistula Baltic, cu o mare capacitate de transport a mărfurilor. (A.B.)

Ultimele Articole