duminică, mai 28, 2023
spot_img

UPDATE Guvernul a numit un nou membru în CA al CFR Călători. Ce avere are

Guvernul a numit, în ședința de joi după amiază, un nou membru în CA al CFR Călători, care provine de la PNL Bacău, unde este secretar general al organizației. El a fost numit la finele anului trecut vicepreședinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului.

Adrian Bărbulescu

nou membru în CA al CFR Călători
FOTO Ziarul de Bacău

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi, 2 aprilie, s-a aflat un ”Memorandum cu tema: Aprobarea participării domnului Claudiu Constantin Năstasă – vicepreședinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului în calitate de membru provizoriu în Consiliul de Administrație la Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători – S.A., unitate care funcționează sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor”.

În noaptea de joi spre vineri, Biroul de presă al Guvernului a anunțat că Memorandumul a fost adoptat.

Numirea se face la solicitarea ministrului Lucian Bode

Proiectul de act normativ a fost înaintat Executivului de ministrul Transporturilor, Lucian Bode. ”Prin participarea domnului Claudiu Constantin Năstasă – vicepreședinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului în calitate de membru provizoriu în Consiliul de Administrație la Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători – S.A., se va asigura contribuția la managementul acestei societăți, în conformitate cu principiile bunei guvernanțe a întreprinderilor publice (…). De asemenea, prin participarea domnului Claudiu Constantin Năstasă – vicepreședinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului în calitate de membru provizoriu în Consiliul de Administrație la Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători” – S.A., se va contribui la asigurarea unei administrări în bune condiții a societății, astfel încât să fie apărat interesul public la această societate strategică a Ministerului Transporturilor, cu respectarea principiilor eficienței, eficacității și economicității cheltuirii resurselor publice”, se arată în textul documentului.

A lăsat al doilea mandat de consilier județean la Bacău pentru un post la București

De profesie inginer mecanic, Claudiu Constantin Năstasă a câștigat în urma alegerilor locale din 2016 al doilea mandat de consilier judeţean la Bacău.

Anterior, el a candidat la alegerile locale din 2012  pe listele Uniunii Social-Liberale, din partea  PNL. El a căpătat apoi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bacău.

Pe 30 decembrie 2019, potrivit mai multor decizii ale premierului, publicate în Monitorul Oficial, Adrian Miuţescu a fost numit în funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului, iar Claudiu Constantin Năstasă – în cea de vicepreşedinte al instituţiei.

Premierul l-a eliberat din funcţie pe Daniel Geantă, fostul preşedinte al AAAS, şi a decis, de asemenea, să-i elibereze din funcţiile de vicepreşedinte al Autorităţii pe Marian Vasiliev, Laurenţiu Chirvăsuţă şi Violeta Tudorie.

„Noua echipă de la conducerea instituției se angajează să schimbe modul de gestionare a intereselor statului, în favoarea românilor. Vom acționa doar în interesul statului român, pentru administrarea, privatizarea și postprivatizarea societăților comerciale și a valorificării activelor statului român. Important și definitoriu este ca statul român să își încaseze toate creanțele, iar activitatea noastră să se facă în favoarea românilor”, spunea la vremea respectivă Claudiu Năstasă, într-o declarație pentru Ziarul de Bacău.

Claudiu Constantin Năstasă, nou membru în CA al CFR Călători. În declarația de avere e sărac

Potrivit declarației sale de avere postate pe site-ul oficial al AAAS, Claudiu Constantin Năstasă, în vârstă de 42 de ani, nu este un om bogat.

Este proprietarul, împreună cu soția sa, de profesie avocat, al unui apartament cu suprafața de 60,84 mp în municipiul Bacău, dar nu deține niciun teren. Iar mașina e veche – are un autoturism Volkswagen fabricat în 2007. În schimb, motocicleta Kawasaki este ceva mai nouă, fiind fabricată în 2014.

Potrivit aceleiași declarații de avere, Claudiu Constantin Năstasă nu are bijuterii, tablouri și nici plasamente financiare sau datorii la bănci.

Ultimele Articole