spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

A fost numit un nou director al Regionalei Craiova a CNCF CFR SA

Conducerea Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a numit un nou director al Regionalei Craiova, în persoana lui Ninel Cercel. El este ceferist și a fost și secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Ninel Cercel preia funcția de la Lucian Radu Fetoiu, care în continuare figurează pe site-ul oficial al CNCF CFR SA ca director al Sucursalei Regionale Craiova. Informația privind schimbarea acestuia din funcție și înlocuirea cu Ninel Cercel a fost confirmată pentru Club Feroviar de mai multe surse din cadrul regionalei și din aparatul central al companiei de infrastructură.

Cu câteva zile înainte de Crăciun, directorul general al CNCF CFR SA, Ioan Simu-Alexandru, i-a trecut interimari pe toți directorii de regionale, după cum a relatat la vremea respectivă Club Feroviar. În acest fel, ei pot fi schimbați în orice moment, așa cum s-a întâmplat acum la Regionala Craiova.

CITEȘTE și Cutremur la regionalele CFR SA. Măsura luată de Simu și Grindeanu în prag de Crăciun

Noul director al Regionalei Craiova este ceferist de carieră

director al Regionalei CraiovaNinel Cercel a absolvit în anul 1996 Facultatea de Electrotehnică, profil energetic, Secția Centrale termoelectrice la Universitatea din Craiova. Apoi, zece ani mai târziu, el a absolvit și Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică a Universității Petroșani, specializarea Ingineria Transporturilor și Trafic.

De-a lungul carierei sale, noul director al Regionalei Craiova a lucrat preponderent în domeniul feroviar, deținând și mai multe funcții de conducere. A început ca șef de stație la Țânțăreni și apoi la Drobeta Turnu Severin și Craiova și a fost ulterior revizor regional Siguranța Circulației, șef Serviciu Siguranța Circulației și directorul Regionalei Craiova a CFR Călători.

CV-ul său poate fi consultat AICI.

Dosarul în care a fost reținut de DNA a fost clasat

Cea mai înaltă funcție deținută de Ninel Cercel a fost cea de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în care a fost numit pe 10 noiembrie 2017. Ulterior, el era reținut de procurorii DNA, cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj, după ce acesta ar fi acționat pentru îndepărtarea din funcție a managerului Centrului Zonal de Marfă (CZM) Brașov.

Potrivit DNA, Ninel Cercel ar fi folosit ca pretext pentru schimbarea șefului CZM Brașov incendiul din 31 octombrie produs la trenul de marfă care transporta azotat de amoniu, deși incidentul nu a avut loc pe raza teritorială de responsabilitate a acestuia. Conform procurorilor, varianta oferită de Ninel Cercel părții vătămate în schimbul demisiei a fost că va fi absolvit de orice răspundere disciplinară, va avea în continuare un post de consilier pe care îl va înființa special la Brașov, promițându-i totodată că ulterior, în cadrul reorganizării CFR Marfă, îl va susține în fața ministrului pentru a fi numit șef de regională.

Ninel Cercel a primit mandat de arestare pentru 24 de ore, însă ulterior magistrații au respins cererea procurorilor DNA de reținere pentru 30 de zile. Contactat de Club Feroviar, Ninel Cercel a declarat că dosarul în care a fost reținut de DNA a fost clasat. Clasarea dosarului a avut loc în 2019.

A fost directorul Regiei Domeniului Public Craiova

În aprilie 2020, Ninel Cercel a fost selectat pentru funcția de director general al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, pentru o perioadă de patru ani.

Pe 30 decembrie 2021, el a demisionat însă din această funcție, decizie care și-a produs efectul la data de 3 ianuarie 2022. El este președinte al Organizației Județene Dolj a Partidului Ecologist Român.

Ultimele Articole