spot_img
miercuri, ianuarie 19, 2022
spot_img

Nota de fundamentare a metroului clujean, publicată în Monitorul Oficial

Metroul clujean  este cu un pas mai aproape de realizare. Nota de fundamentare a investiției, aprobată prin Hotărârea 1010 a fost publicată în Monitorul Oficial. 

metroul din Cluj-Napoca

Hotărârea menționată este pentru „aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Tren Metropolitan Gilău-Floreşti- Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonţida – Etapa I a Sistemului de Transport Metropolitan Rapid Cluj Magistrala I de Metrou şi Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea – Componenta 1, Magistrala I de Metrou”, judeţul Cluj”. Documentul a apărut în Monitorul Oficial 1165 din 2 decembrie.

Potrivit Hotărârii valoarea investiției este de 5,66 miliarde lei, suma defalcată pe șapte ani. Proiectul va fi finanțat din Programele Operaționale Transporturi (2021-2017), Infrastructură Mare (2014-2020) și național Reziliență și Dezvoltare. Vor fi realizați 15 kilometri de linie de transport de mare viteză, 14 stații și un depou de întreținere a materialului rulant. (D.C.)

Ultimele Articole