marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Norfolk Southern va plăti 600 de milioane de dolari după deraierea din Ohio din 2023

Compania feroviară Norfolk Southern a acceptat să plătească 600 de milioane de dolari după deraierea din Ohio, în Statele Unite, din februarie 2023.

Operatorul a precizat că, dacă va fi aprobat de tribunal, acordul va rezolva toate cererile de despăgubire de pe o rază de 32 km (20 de mile) din zona unde s-a produs deraierea. Pentru rezidenții care vor să participe, reclamațiile pentru răniri vor fi reglate pe o rază de 16 km (10 mile) față de locul deraierii.

Responsabilii Norfolk Southern au adăugat că persoanele fizice și companiile vor putea utiliza indemnizația în modul în care vor considera pentru a compensa impactul negativ al accidentului feroviar, lucru ce poate include chletuieli cu îngrijirea medicală, refacerea proprietăților distruse sau orice altă pierdere comercială netă. Compania a ținut să precizeze că acordarea acestei sume nu constituie o recunoaștere a responsabilității pentru accidentul feroviar din februarie 2023 din Ohio.

Norfolk Southern a plătit deja peste 1,1 miliarde de dolari americani în urma deraierii, dintre care 104 milioane ca ajutor direct pentru satul East Palestine și locuitorii săi.

Deraierea din Ohio, urmată de un puternic incendiu

Deraierea din Ohio s-a produs în februarie 2023, când un tren format din 50 de vagoane a ieșit de pe șine, iar accidentul feroviar a declanșat un incendiu de proporții.

Garnitura a deraiat în apropierea graniţei dintre statele Ohio şi Pennsylvania (nord-estul Statelor Unite ale Americii). Mai multe vagoane din compunerea garniturii feroviare puteau fi văzute în flăcări în imaginile postate pe social media din East Palestine, un oraş la nord-vest de Pittsburgh.

Echipele de urgenţă au evacuat rezidenţii din locuinţele lor la o milă (1,6 km) de incendiu. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Trenul de marfă, care transporta peste 100 de mașini, plus materiale inflamabile și combustibili, se deplasa de la Madison, Illinois, la Conway, Pennsylvania.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole