Nokia livreaza sisteme de telecomunicatii pentru o noua linie MRT in Kuala Lumpur

04-nokiaNokia a furnizat o retea de telecomunicatii integratorului de sisteme corean LG CNS care livreaza suport critic pentru operatiunile feroviare pe noua linie SBK care va deservi in final 51 de km si 1,2 milioane de locuitori din capitala malaeziana, Kuala Lumpur, si in jurul acesteia. Sectiunea nordica a liniei SBK (faza 1) este operationala din decembrie 2016, iar sectiunea sudica si cea subterana (faza 2) vor deveni operationale pana la sfarsitul lui iulie 2017.
In cadrul proiectului, Nokia furnizeaza o retea centrala de transmisie bazata pe tehnologia Internet Protocol/Multi-Protocol Label Switching (IP/MPLS) care sustine o varietate de servicii pentru calatori, dar si operationale, inclusiv servicii de informare a calatorilor si servicii de siguranta, transmisie wireless si subsisteme de suport operational, precum control supravegheat si achizitie date (SCADA), sistem de management al serviciilor de intretinere (MMS), colectare automata a taxelor (AFC) si altele.
Reteaua IP/MPLS include serviciile 7750 Service Router si 7210 Service Access Switch, care satisfac cerintele stringente de fezabilitate si securitate. Reteaua furnizeaza  servicii de retea privata virtuala scalabila Layer-2 si Layer-3 (VPN) pentru sustinerea diverselor subsisteme feroviare. Reteaua integrata si managementul serviciilor sunt realizate de Nokia Network Services Platform, care include servicii eficiente de furnizare, intretinere si depanare. Nokia ofera si o gama variata de servicii profesionale pentru proiect, inclusiv design de retea, instalare, testare, dare in exploatare si training.