spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Noile tramvaie Škoda au fost livrate in Riga

Primul din cele 20 tramvaie noi pe care operatorul de transport din Riga (Letonia), Rīgas Satiksme, le-a comandat in 2016 de la producatorul ceh Škoda Transportation, a fost livrat. Alte patru tramvaie urmeaza sa fie livrate tot anul acesta.

Contractul semnat are o valoare de 62,6 milioane euro si prevede fabricarea a 15 tramvaie compuse din cate trei sectiuni si inca cinci tramvaie cu cate patru sectiuni fiecare, toate cele 20 de tramvaie fiind din seria 15T.

Tot in cadrul acestui contract, Škoda Transportation va livra si piesele de schimb si va asigura mentenanta tramvaielor pentru o perioada de 30 de ani. Cele cinci tramvaie mai lungi vor intra in operare pe Linia 1, Imanta – Jugla, cea care traverseaza capitala letona de la un capat la altul. Doua dintre tramvaiele cu cate 3 sectiuni vor intra in circulatie pe Linia 4 si au fost livrate inca din 2017.

Škoda Transportation a mai livrat anterior, in Riga, 20 de tramvaie compuse din cate trei sectiuni si alte sase tramvaie cu cate patru sectiuni. Toate aceste 26 de tramvaie circula pe Liniile 6 si 11, pe o retea cu ecartament de 1524 mm.

Operatorul Rīgas Satiksme a anuntat ca intentioneaza sa comande inca patru tramvaie cu tot atatea sectiuni si opt tramvaie compuse din cate trei sectiuni. Aceste 12 tramvaie vor fi comandate pentru a fi puse in circulatie pe o noua linie, de 3,6 kilometri, pe care Riga o construi pe viitor pentru cartierul Skanste.

Ultimele Articole