spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Se pregătesc traseele pentru noile tramvaie Astra Vagoane Călători

Societatea de Transport București – STB SA pregătește traseele pentru noile tramvaie Astra Vagoane Călători, care vor sosi începând cu această vară.

URAC – Uzina de Reparații Ateliere Centrale – care aparține STB a început să fie furnizor de materie primă pentru modernizarea și reabilitarea căii de rulare a tramvaielor, a scris pe contul său de Facebook viceprimarul general responsabil cu Transporturile, Stelian Bujduveanu.

„Zilele acestea, prima linie de metrou ușor din București – linia 41 – este modernizată cu echipamente furnizare 100% de URAC. Lucrările sunt făcute pentru a pregăti calea de rulare pentru noile tramvaie, care vor sosi în București începând cu luna iunie. Se înlocuiesc gardurile de protecție, se reface fundația de beton și se repară peroanele. În prezent, se lucrează la înlocuirea gardurilor pe tronsonul Ghencea – Strada Brașov, urmând să fie realizate etapizat și lucrările de refacere a fundației de beton a acestora. Fundația de beton va fi refăcută pe tot traseul, aceasta fiind afectată în multe locuri de diferite lucrări, dar și de accidentele auto care produc constant avarii la gardurile căii de rulare. Gardurile sunt montate pe timp de noapte, pentru a nu afecta circulația tramvaielor sau traficul auto”, a scris viceprimarul.

El a adăugat că la aceste lucrări se adaugă și programul de întreținere a terasamentului, intervenție necesară pentru a menține calea de rulare la parametri optimi. „Noile tramvaie, care vor veni în București începând cu luna iunie, vor fi introduse pe trasee modernizate, linia 41 numărându-se printre ele. Punem Bucureștiul în mișcare! Sunt pași importanți către mobilitate, pași spre normalitate”, și-a încheiat postarea Stelian Bujduveanu.Investiții în pregătire pentru noile tramvaie Astra Vagoane Călători

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat săptămâna trecută două proiecte de Hotărâre privind reabilitarea liniilor de tramvai pe arterele pe care vor circula noile vehicule ce urmează să fie livrate de Astra Vagoane Călători.

Proiectele care vizează bulevardele Theodor Pallady, 1 Decembrie 1918, Basarabia, Corneliu Coposu şi Pache Protopopescu însumează peste 1,2 miliarde de lei. Necesitatea investiţiilor este impusă de ”starea tehnică precară” a liniilor de tramvai şi de ”complementaritatea” cu iniţiativele de achiziţie de noi astfel de vehicule, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Ultimele Articole