duminică, mai 28, 2023
spot_img

Timp de șase luni, vatmanii de pe noile tramvaie Astra nu vor deschide ușile din spate

Primarul general Nicușor Dan a anunțat joi după-amiază că s-a semnat contractul prin care se vor lungi peroanele de pe linia 41, pentru a se adapta la noile tramvaie Astra Vagoane Călători livrate municipalității bucureștene.

„Am semnat contractul prin care Trustul de Clădiri Metropolitane București va moderniza 14 din cele 22 de peroane de pe linia tramvaiului 41, celelalte 8 fiind deja modernizate de STB. Lucrările sunt necesare pentru modernizarea și adaptarea peroanelor care vor deservi noile tramvaie cumparate de municipalitate. Lucrările presupun extinderea în lățime (de fapt este vorba de lungime – n.red.) a peroanelor, accesibilizarea pentru persoanele cu dizabilități, instalarea de garduri de protecție pentru călători, semne de circulație, mobilier urban. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 4.500.000 lei fără TVA, iar durata de execuție este de 6 luni”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.Noile tramvaie Astra sunt mai lungi decât peroanele

Tramvaiele livrate de Astra Vagoane Călători au o lungime de 36 de metri, iar multe refugii de pe linia 41 sunt mai scurte.

Cum lucrarea contractată de Primărie va dura șase luni, în acest timp noile tramvaie vor circula pe linia lui 41, însă acolo unde peroanele sunt mai scurte nu vor fi deschise ușile din spate. Urcarea și coborârea se va face pe celelalte uși, au declarat pentru Club Feroviar surse din cadrul Societății de Transport București.

Acestea au adăugat că măsura este aplicată și în unele stații de metrou din Londra (cele mai vechi), unde peroanele sunt mai scurte decât trenurile.

Se modernizează și peroane de pe liniile 1,10, 21 și 32

„Tot pentru adaptarea la noile tramvaie, vom moderniza și extinde alte șapte peroane pe care circulă liniile 1, 10, 21 și 32. Societatea de Transport București va începe elaborarea documentațiilor de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI). Valoarea de execuție a documentațiilor este de aproximativ 52.000 lei fără TVA, cu o durată de elaborare de 90 de zile. Ulterior, vom atribui contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor”, a mai scris primarul pe rețeaua de socializare.

Ultimele Articole