Noile automotoare Hull Trains intra in etapa de fabricatie

Compania japoneza Hitachi este gata sa demareze productia pentru cele cinci trenuri bimodale comandate de catre operatorul britanic cu acces liber, Hull Trains. Noile automotoare electrice, pentru care s-a facut o investitie de 60 milioane lire sterline, le vor inlocui pe cele din Clasa 180 Adelante, operate de catre Hull Trains. Acest pas va spori capacitatea si va oferi un transport mai rapid.

Operatorul privat britanic a facut publica o reprezentare grafica a unuia dintre viitoarele automotoare, anuntand ca producatorul japonez a finalizat etapa de proiectare urmand sa inceapa etapa de constructie. Se preconizeaza ca noile automotoare vor intra in operare comerciala catre sfarsitul lui 2019. Vor fi utilizate atat pe linii electrificate cat si pe linii neelectrificate, pe Magistrala Principala de pe Coasta de Est (East Coast Main Line).

Tehnologia cu care aceste trenuri sunt echipate le permite sa ruleze chiar si acolo unde catenara este avariata si a afectat serviciul de transport in trecut.

“Investitia facuta de catre Hull Trains in noul parc de material rulant are loc intr-o etapa de  modernizare a sistemului feroviar din Marea Britanie, iar noi vrem sa oferim clientilor un serviciu mult mai performant in timp ce operam intr-un mod care sa nu dauneze mediului inconjurator”, a precizat Phil Cameron, director Hull Trains pentru acest proiect.