spot_img
vineri, decembrie 9, 2022
spot_img

Noi reguli privind transportul feroviar de mărfuri periculoase

Organizația Interguvernamentală pentru Transport Feroviar Internațional (OTIF) a publicat noua ediție a Regulamentului privind Transportul internațional de mărfuri periculoase pe cale ferată, valabil de la 1 ianuarie 2021.

Noul RID va intra în vigoare la 1 ianuarie 2021 și va înlocui ediția din 2019. Cu toate acestea, pe baza unei măsuri tranzitorii generale, prevederile din Ediția 2019 pot fi aplicate în continuare până la 30 iunie 2021.

RID se aplică transportului internațional de mărfuri periculoase pe calea ferată între cele 45 de state părți din Europa, Asia și Africa de Nord. În statele membre ale Uniunii Europene, se aplică și traficului național.

În plus, acesta este strâns coordonat cu dispozițiile privind transportul feroviar de mărfuri periculoase (ADR) și de către căi navigabile interioare (ADN), astfel încât să faciliteze transportul multimodal.

RID 2021 include mai multe funcții noi care țin cont de progresul tehnic și științific și care contribuie la îmbunătățirea în continuare a transportului feroviar în condiții de siguranță, un mod de transport curat și eficient din punct de vedere energetic.

De exemplu, RID 2021 introduce un nou număr ONU (UN 3549) pentru deșeurile solide generate din medicină, tratamentul oamenilor sau tratamentul veterinar al animalelor infectate cu substanțe infecțioase din categoria A și sunt disponibile noi instrucțiuni de ambalare pentru transportul acestui tip de deșeuri. Noua ediție RID conține, de asemenea, trimiteri la noi liste de verificare pentru umplerea și golirea vagoanelor-cisternă pentru lichide și gaze în vederea îmbunătățirii siguranței în timpul transportului. Ciclul de revizuire a RID este de doi ani. (D.C.)

Ultimele Articole