spot_img
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
spot_img

Noi proceduri la Metrorex: pasagerii ce necesită resuscitare vor fi scoși din trenuri

Pentru a evita repetarea cazurilor în care trenurile de metrou au fost blocate în stații zeci de minute pentru a resuscita un pasager, au fost adoptate noi proceduri la Metrorex.

noi proceduri la Metrorex probleme la metrou defecțiune la metrou licitație Metrorex pentru țevăraie stația de metrou Tudor Vladimirescu lucrări în stația de metrou stația Parc Drumul Taberei pierderile la Metrorex stația Valea Ialomiţei alertă cu bombă la metrou probleme la metrou coronavirus la Metrorex coronavirus la metrou bugetul Metrorex pe 2020 energie electrică la Metrorex BVC Metrorex pe 2020 Metrorex cumpără apă plată rectificare bugetară la Metrorex casierii pentru elevi BVC Metrorex pe 2019

Ca urmare a evoluției cazurilor de îmbolnăvire cu Covid și a urgențelor medicale, în cadrul acțiunilor comune de cooperare, la data de 14 octombrie 2020, la sediul Metrorex a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanți ai ISUB-IF, ai Poliției Metrou, si ai firmelor, împreună cu reprezentanții Metrorex, a anuțat joi seara societatea de exploatare a metroului bucureștean.

În cadrul întâlnirii, în urma analizelor efectuate, s-a ajuns la concluzia că personalul medical care face intervenția va avea în vedere extragerea persoanelor afectate din tren, acolo unde situația o permite. De asemenea, personalul de pază, împreună cu Poliția Metrou și cu alte forțe de ordine publică, precum și salvatorii Metrorex, vor asigura protecția zonei de intervenție.

Personalul de pază, susținut de Poliția Metrou și alte forțe de ordine publică, vor limita după caz, accesul călătorilor în stațiile de metrou pentru evitarea supraaglomerării.

Noi proceduri la Metrorex. Până acum, urgențele medicale dădeau peste cap circulația

Până acum, în momentul în care un pasager necesita resuscitare, operațiunea se făcea în tren, ceea ce provoca perturbări ale circulației. Nu mai devreme de săptămâna trecută, într-o singură zi, circulația trenurilor s-a desfășurat în sistem pendulă pe magistralele 1 și 3, între Timpuri Noi și Piața Unirii.

Miercuri, 7 octombrie 2020, începând cu ora 07:05, pe Magistrala 1 de metrou, circulația trenurilor de metrou s-a desfășurat cu dificultate din motive independente și nedorite de Metrorex. A fost vorba de o urgență medicală ce a necesitat intervenția echipajelor SMURD, care au acționat la fața locului – în tren, conform procedurilor medicale.

Episodul s-a repetat și în cursul după-amiezei aceleiași zile, între aceleași stații de pe Magistrala 1.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole