vineri, februarie 16, 2024
spot_img

CFR SA lansează noi lucrări feroviare în Portul Constanța, în valoare de 20 de milioane de euro

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA lansează noi lucrări feroviare în Portul Constanța, în valoare de 20 de milioane de euro.

În sistemul electronic de achiziții publice au fost postate miercuri dimineață două anunțuri ale SRCF Constanța. Primul anunț de licitație are titlul ”Lucrări de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța – PRIORITATEA 4 LOT 1 – Lucrări de stabilizare a versantului în zona de siguranță a căii ferate nr. 9 Gr. A1 Port Constanța”. Valoarea totală estimată a contractului este de 7.235.750 de lei, echivalentul a aproximativ 1,45 milioane de euro.

În prezent, se înregistrează un fenomen de alunecare în curs în zona liniei de cale ferată 9 Gr. Al, ceea ce împiedică desfășurarea lucrărilor de reparații si întretinere a infrastructurii feroviare publice aflate în incinta Portului Constanța. În cazul în care vor avea loc precipitații abundente, se va accentua mișcarea maselor de pământ de la partea superioară a taluzului spre baza acestuia, afectând linia. Pentru rezolvarea situației create, scenariul propus de proiectantul SC Pro Amis și avizat favorabil în cadrul ședinței CTE a Sucursalei Regionale CF Constanța este construcția unui zid de sprijin fundat pe două rânduri de piloți cu diametrul de 600 mm.

Principalele lucrări care se vor executa sunt: • Lucrări de consolidare care vor consta în executarea a 25 de tronsoane de zid de sprijin din beton armat de clasă C30/37 fundat pe piloți cu lungimea de 13.00m dispuși spațial; • Amplasarea în spatele zidului a unui sistem de drenaj alcătuit din: țeavă gofrată Ø150mm, geotextil drenant, strat drenant de pietriș: • Realizarea pe versant a unui sistem de stabilizare alcătuit dintr-o șaibă drenantă și se vor remedia toate zonele cu erodări sau adâncituri; • Realizarea de rigole din beton armat pentru preluarea apelor din precipitații.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 8 februarie 2024, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 8 iunie 2024.Lucrări feroviare în Portul Constanța: 17 linii și 38 de aparate de cale

Al doilea anunț de licitație are titlul ”Lucrări de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța – PRIORITATEA 4 – LOT 2”. Valoarea totală estimată a contractului este de 90.578.739 de lei, echivalentul a 18,2 milioane de euro.

Lucrările presupun înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii, având drept rezultat readucerea liniilor și a aparatelor de cale în parametrii instrucționali, în vederea redeschiderii acestora pentru exploatare cu vitezele prevăzute, în condiții de deplină siguranță. Lucrările aferente Priorității 4 – LOT 2 constau în înlocuirea suprastructurii căii ferate pe un număr de 17 linii, totalizând 7,647 km. De asemenea, vor fi înlocuite 38 de aparate de cale în stațiile Port A, Port B și Mol V. În cadrul lucrărilor, pe cele 17 linii vor fi utilizate exclusiv traverse din beton precomprimat, iar în curbe vor fi prevăzute traverse din beton precomprimat cu supralărgire. Aparatele de cale care se vor înlocui integral vor fi montate pe traverse din beton precomprimat și vor fi prevăzute cu ace flexibile.

Ofertele trebuie depuse până pe 14 februarie 2024, ora 15:00, și trebuie să fie valabile până pe 14 iunie 2024. Amintim că ”favorite” la executarea lucrărilor din primele priorități din Portul Constanța au fost Wiebe (redenumită Bawi) și Swietelsky.

Ultimele Articole