spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Valer Blidar anunță noi livrări de tramvaie în București. Astra Vagoane mai vrea un contract

Acționarul majoritar al Astra Vagoane Călători Arad, Valer Blidar, a anunțat noi livrări de tramvaie în București în perioada următoare.

„Tramvaiul cap de serie este în teste, l-am adus și pe al doilea, iar în zilele următoare o să vină și al treilea. Cel târziu marțea viitoare va fi în București și al treilea, iar până în 15 august va fi și al patrulea, cu toate că obligația contractuală era numai de unul. Începând din septembrie trebuie să livrăm patru tramvaie pe lună. Mai mult, în fabrică avem circa 30 de tramvaie în diferite faze de execuție”, a declarat Valer Blidar într-un interviu acordat Mainnews.ro.Urmează noi livrări de tramvaie în București. ”Tramvaiele nu sunt nici lungi nici late, sunt exact cum ar trebui să fie”

Deși teoretic primul tramvai Astra ar fi putut fi pus deja în circulația, acest lucru nu este deocamdată posibil din cauza peroanelor prea scurte de pe linia 41. Primăria Capitalei a încredințat către compania municipală Trustul de Clădiri Metropolitane un contract pentru extinderea acestor peroane.

„Am observat în ultima vreme tot felul de atacuri îndreptate împotriva noastră. Suntem criticați, în special de Antena 3, că tramvaiul ar fi prea lung sau prea lat. Tramvaiul acesta, <mare și lung>, a fost comandat de doamna Firea (n.red. – Gabriela Firea, fostul primar general și fost realizator la Antena 3). Noi am făcut un tramvai milimetric, așa cum a fost solicitat în caietul de sarcini. Am făcut un tramvai modern, performant, după licență Siemens. Faptul că nu și-au pregătit infrastructura este problema lor (n.red. – Primăria Capitalei). Tramvaiele nu sunt nici lungi, nici late, sunt exact cum ar trebui să fie”, a spus patronul Astra Vagoane Călători.

Valer Blidar va participa și la următoarea licitație lansată de Primăria Capitalei

În aceste zile, Primăria Capitalei lucrează la lansarea unei noi licitații pentru acoperirea întregului necesar de tramvaie. Astra Vagoane Călători nu ar spune „nu” participării la o asemenea licitație.

„Până pregătesc licitația, până trece termenul de livrare a primului cap de serie, noi am termina livrările din acest contract. Numai bine am pune cap la cap producția. Ar beneficia și ei de același tramvai, care ar însemna mari economii la mentenanță”, a mai declarat Valer Blidar.

Ultimele Articole