marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Noi cumparatori pentru grupul feroviar si portuar Asciano

03-ascianoGrupul Brookfield Asset Management, British Columbia Investment Management Corp. si Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB), trei dintre cei mai mari administratori de fonduri, fac parte dintr-o propunere comuna a doi ofertanti pentru cumpararea si impartirea Asciano Ltd., un grup australian specializat pe sectorul feroviar, portuar si logistic.
Consortiul condus de Brookfield include administratorul de pensii si fonduri de investitii B.C., in timp ce CPPIB a facut parte dintr-un grup de ofertanti concurent condus de Qube Holdings.
Alaturi de mai multi parteneri, administratorii canadieni de fonduri propun achizitionarea in comun a grupului Asciano si apoi impartirea activitatilor componente, care includ sistemul feroviar Pacific National, terminalele de containere Patrick si divizia de servicii de marfa si auto BAPS. Pacific National va ramane o singura entitate, in timp ce diviziile portuare vor fi vandute ca entitati separate membrilor grupului comun de ofertanti.
Consiliul de administratie al Asciano sustine licitatia comuna, care include si Autoritatea de Investitii din Qatar, GIC Private Ltd., Global Infrastructure Management si CIC Capital.

Ultimele Articole