miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Noi abonamente la metrou disponibile pe cardurile contactless de la Metrorex

Începând de joi, 29 iulie, vor fi disponibile noi abonamente la metrou pe cardurile contactless de la Metrorex emise de societatea de transport subteran din Capitală.

abonamente la metrou noi carduri la metrou carduri contactless la metrou licitație Metrorex plata cu cardul la metrou plata cu cardul la metrou

Astfel, de mâine călătorii vor putea reîncărca pe cardurile contactless și următoarele tipuri de titluri de călătorie din oferta tarifară existentă:

  • abonament săptămânal;
  • abonament lunar;
  • abonament anual.

Pentru aceste abonamente se emit carduri contactless nominale reîncărcabile, a anunțat miercuri după amiază Metrorex, prin intermediul unui comunicat de presă. La prima emitere, cardul nominal se va distribui gratuit, iar în caz de pierdere, furt sau deteriorare din vina călătorului, se va achiziționa un nou suport de card contra cost.

Casieriile unde se încarcă abonamente la metrou pe cardurile contactless

Cardurile contactless reîncărcabile vor putea fi procurate și reîncărcate doar de la casieriile la care se eliberează bon fiscal, din următoarele stații de metrou: Pantelimon, Republica, Costin Georgian, Nicolae Grigorescu 1, Titan, Dristor 1, Mihai Bravu, Timpuri Noi, Piaţa Unirii 1, Izvor, Eroilor, Grozăveşti, Petrache Poenaru, Gara de Nord 1, Piaţa Victoriei 2, Ştefan cel Mare, Obor, Piaţa Iancului, Piaţa Muncii, Dristor 2, Dimitrie Leonida, Apăratorii Patriei, Piaţa Sudului, Constantin Brâncoveanu, Eroii Revoluţiei, Tineretului, Piaţa Unirii 2, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei 1, Aviatorilor, Aurel Vlaicu, Pipera, Preciziei, Păcii, Gorjului, Lujerului, Politehnica, Constantin Brâncuși, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont și Academia Militară.

Modul de utilizare a cardurilor contactless este simplu și se realizează prin apropierea acestora de pictograma contactless existentă la nivelul porților de acces.

Sistemul modern de taxare permite mai multe modalități de acces, respectiv cu cartela magnetică, cu cardul bancar contactless și cu noul card contactless Metrorex. (A.B.)

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole