spot_img
vineri, decembrie 3, 2021
spot_img

Ion Chicu a vizitat nodul feroviar Basarabeasca. Discuții cu angajații și managementul CFM

Primul ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu, a vizitat nodul feroviar Basarabeasca, unde a discutat cu angajații și managementul întreprinderii Calea Ferată din Moldova (CFM).

nodul feroviar Basarabeasca

Premierul s-a informat despre situația achitării salariilor angajaților CFM de la nodul feroviar Basarabeasca și viziunile managementului de depășire a dificultăților economice și financiare confruntate de întreprindere.

Conducerea instituției i-a prezentat premierului detalii despre acțiunile întreprinse pentru a redresa situația întreprinderii, dar și viziunea de modernizare a infrastructurii menită să crească competitivitatea transportului feroviar în Moldova, informează Telegraph.md. În cadrul discuțiilor, oamenii și-au exprimat nemulțumirea că nu și-au primit salariile de două luni și le-au ridicat abia acum. Ion Chicu a subliniat că managementul este responsabil deplin de asigurarea achitării salariilor tuturor angajaților în termenii legali, accentuând că neachitarea lefurilor este un fapt inadmisibil.

S-au plătit salariile restante la nodul feroviar Basarabeasca

„Este bine că managementul nou numit a găsit modalitatea să achite restanțele pe salarii. Nu putem admite rețineri de salarii în genere, oamenii nu trebuie să sufere din cauza managementului defectuos”, a declarat premierul.

Șeful Executivului a precizat că din cauza economiei neperformante, Moldova s-a transformat într-un donator de forță de muncă inteligentă și eficientă. În context, Planul de Acțiuni al Guvernului aprobat pentru 2020-2023 are scopul de a moderniza economia și a impulsiona investițiile în industrializarea țării.

În componenţa CFM intră 52 de filiale, în cadrul cărora activează, în total, 7.119 persoane. Prin nodul feroviar Basarabeasca, în anul 2019 au fost exportate circa 65.000 de tone de mărfuri și au fost importate circa 60.000 de tone. La această stație feroviară activează 1.415 persoane, iar suma restanțelor a fost de 13 milioane de lei.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole