sâmbătă, mai 18, 2024
spot_img

No Pants Subway Ride a ajuns la a 19-a ediție. Evenimentul, organizat în 20 de orașe

Evenimentul No Pants Subway Ride, ajuns la a 19-a ediție, va fi organizat în acest an în 20 de orașe din întreaga lume, dar nu și la București.

No Pants Subway Ride

La cea de-a 19 ediţie anuală a evenimentului, la New York, unde duminică temperatura este de 18 grade Celsius, sunt aşteptaţi mii de participanţi.

Acest eveniment anual, început în 2002 de trupa newyorkeză de comedie Improv Everywhere, debutează de obicei cu participanţii sosind complet îmbrăcaţi în Foley Square, de unde li se spune pe ce linie de metrou trebuie să călătorească, după ce-şi dau pantalonii jos. Evenimentul se încheie cu o petrecere organizată în Union Square din New York.

Trupa de comedie Improv Everywhere este specializată în „organizarea de reprezentaţii neaşteptate în locuri publice”. Participanţii la eveniment pot purta orice articol de îmbrăcăminte doresc, cu excepţia pantalonilor. În 2002, la prima ediţie a acestui eveniment, au participat doar șapte persoane care s-au plimbat cu metroul fără pantaloni. De atunci şi până acum, iniţiativa menită să descreţească frunţile newyorkezilor s-a transformat într-un eveniment global.

No Pants Subway Ride, în fiecare an în ianuarie

Evenimentul se desfăşoară în fiecare an în luna ianuarie, iar data exactă este anunţată în decembrie de membrii Improv Everywhere. Obiectivul acestei manifestări, conform organizatorilor, este de a crea „reprezentaţii neaşteptate în spaţii publice”.

„Ideea din spatele iniţiativei Fără Pantaloni este simplă: Pasageri diferiţi se urcă în metrou, în staţii diferite, în mijlocul iernii, fără să poarte pantaloni. Ei se comportă ca şi când nu se cunosc şi ca şi când nu se întâmplă nimic deosebit. Cu toţii poartă haine de iarnă, căciuli, fulare, mănuşi. Singurul lucru neobişnuit este că nu poartă pantaloni”, conform descrierii evenimentului făcută pe site-ul Improv Everywhere.

Anul acesta iniţiativa este organizată în 20 de oraşe de pe glob. În afară de New York, duminică se călătoreşte cu metroul fără pantaloni la Berlin, Boston, Calgary, Ciudad de Mexico, Chicago, Dallas, Lisabona, Londra, Los Angeles, Melbourne, Montreal, Phoenix, Porto, San Francisco, Seattle, Sankt Petersburg, Tokyo, Toronto şi Washington D.C..

No Pants Subway Ride nu a fost prea popular la București

La București, evenimentul a fost organizat pentru prima oară în 2015. Participanții au fost aşteptaţi la ieşirea de metrou Unirii – Hanul lui Manuc, iar planul pentru ruta şi modul în care vor călători a fost anunţat la locul de întâlnire. Anul următor, evenimentul a fost reeditat la București, dar a fost ultima ediție.

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole