spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

CFR SA a lansat o licitație pentru a crește nivelul de centralizare al instalațiilor feroviare

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat o licitație pentru a crește nivelul de centralizare al instalațiilor feroviare.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat sâmbătă anunțul de licitație ce are ca obiect „D.A.L.I: Sporirea eficienței economice și a siguranței feroviare prin creşterea nivelului de centralizare al instalaţiilor de semnalizare feroviară”. Valoarea totală estimată a contractului este de 28.750.000 de lei, echivalentul a aproximativ 5,8 milioane de euro.

DALI va identifica și prezenta opțiunea investițională optimă atât din punct de vedere tehnic, economic, cât și operațional pentru atingerea obiectivelor generale și specifice, ținând cont de conformarea acesteia la cerințele tehnice de interoperabilitate prevăzute de regulamentele UE și naționale. Contractantul va avea ca sarcină conexă serviciilor de elaborare DALI, elaborarea documentației necesare pentru promovarea investiției la finanțare și a documentației tehnice necesară pentru achiziția proiectării și execuției lucrărilor și a consultanței și supervizării proiectării și execuției lucrărilor. Obiectivele specifice la care contribuie realizarea serviciului, pentru fiecare dintre sectoarele de cale ferată și stațiile existente, sunt următoarele: a) creşterea productivităţii şi reducerea costurilor de exploatare în domeniul conducerii traficului prin creșterea gradului de centralizare a instalațiilor de semnalizare; b) eficientizarea operațiunilor din nodurile feroviare pentru asigurarea unor conexiuni mai rapide cu alte rute feroviare din zonă prin integrarea instalațiilor de semnalizare în centre de management al traficului; c) creșterea nivelului de siguranță a traficului feroviar prin modernizarea instalațiilor mecanice.Licitație pentru a crește nivelul de centralizare al instalațiilor feroviare, împărțită în opt loturi

Procedura de achiziție este împărțită în opt loturi, astfel:

1. Lot 1 – Sectoare CF: Lot 1 – Sucursalele Regionale CF București și Craiova

Valoarea totală estimată fără TVA: 3.500.000,00 lei

2. Lot 2 – Sectoare CF: Lot 2 -Sucursalele Regionale CF Timișoara și Cluj

Valoarea totală estimată fără TVA: 7.500.000,00 lei

3. Lot 3 – Sectoare CF: Lot 3 -Sucursala Regională CF Brașov

Valoarea totală estimată fără TVA: 3.750.000,00 lei

4. Lot 4 – Sectoare CF: Lot 4 -Sucursalele Regionale CF Iași și Galați

Valoarea totală estimată fără TVA: 6.750.000,00 lei

5. Lot 5 – Sectoare CF: Lot 5 -Sucursala Regională CF Galați

Valoarea totală estimată fără TVA: 2.250.000,00 lei

6. Lot 6 – Stații CF: Lot 1 – Sucursala Regională CF București

Valoarea totală estimată fără TVA: 900.000,00 lei

7. Lot 7 – Stații CF: Lot 2 – Sucursala Regională CF Craiova

Valoarea totală estimată fără TVA: 900.000,00 lei

8. Lot 8 – Stații CF: Lot 3 – Sucursala Regională CF Cluj

Valoarea totală estimată fără TVA: 3.200.000,00 lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 7 noiembrier 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 7 mai 2023.

Ultimele Articole