Nisa – Coasta de Azur inaugureaza extensia liniei de metrou usor

19 decembrie 2018

Extensia liniei de metrou usor vest-est care leaga orasul de aeroport a fost inaugurata cu tramvaiele de noua generatie furnizate de Alstom si sistemul inovator de alimentare cu energie SRS.

Tramvaiul modern Citadis X05 ofera un grad de confort imbunatatit: geamurile acopera 40% din suprafata tramvaiului, sistemul de iluminat este de tip LED pentru o lumina blanda, omogena, scaunele sunt late, informatiile despre calatorie sunt afisate pe ecrane late, iar accesul in vehicul se face pe toata lungimea tramvaiului pe usi duble. Inovatiile tramvaiului Citadis X05 aduc imbunatatiri serviciilor de transport, iar capacitatea de transport a calatorilor este cu 10% mai mare, cota de intoarcere in statii a crescut cu 20%, in timp ce costurile de mentenanta preventiva au fost reduse cu peste 20%.

Pentru a se integra in peisajul orasului, tramvaiele Citadis care vor opera pe linia T2 din Nisa sunt complet autonome si nu depind de cablurile unei linii de contact datorita solutiei de alimentare la nivelul solului SRS combinata cu sistemul Citadis Ecopack de captare a energiei. Solutia SRS are la baza principiile de operare bazate pe siguranta si un sistem de alimentare la nivelul solului testat (folosit pentru retelele de metrou usor din Bordeaux, Reims si Dubai).

„Dupa darea in exploatare a sectiunii Cadam-Magnan, inaugurarea sectiunii catre aeroport este un nou pas major. Pentru acest proiect au fost utilizate multe inovatii realizate de expertii nostri: tramvaie de ultima generatie, un nou sistem de alimentare SRS dezvoltat in Vitrolles, in regiunea Provence – Alpi – Coasta de Azur, dar si primul tramvai conectat la internet prin Wi-Fi incepand cu primavara lui 2019”, a declarat Jean-Baptiste Eyméoud, Presedintele Alstom Franta.

In total, peste 2.600 de tramvaie Citadis au fost vandute in peste 50 de orase din 20 de tari.