luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Nigeria inaugureaza prima linie cu ecartament standard

Abuja-Kaduna_Abuja-Kaduna-Railway-linePresedintele Nigeriei, Muhammadu Buhari, a inaugurat oficial linia feroviara Abuja – Kaduna ca fiind prima linie operationala cu ecartament standard a tarii. Linia va asigura serviciile de transport intre Teritoriul Capitalei Federale si Statul Kaduna, un coridor care are un potential urias pentru industrie, agricultura si cresterea fortei de munca, a declarat presedintele.
Linia permite trenurilor sa atinga viteze de pana la 100 km/h cu o durata de calatorie de 2 ore intre cele doua orase. Linia are noua statii si se intinde pe o distanta de 186,5 km.
Conform unui contract de 780 de milioane de euro semnat in 2009, China Civil Engineering Construction Corporation a fost aleasa contractor al proiectului.
Proiectul finalizat face parte din initiativa de modernizare feroviara a tarii vest-african care are ca scop inlocuirea sistemului de ecartament ingust existent cu un sistem de ecartament standard mai lat, permitand, in acelasi timp, traficul trenurilor de mare viteza pe reteaua feroviara.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole