miercuri, iulie 3, 2024
spot_img

VIDEO Nicușor Dan pe șantierul Prelungirea Ghencea. Nimic despre linia de tramvai

Primarul general Nicușor Dan a fost joi pe șantierul Prelungirea Gnencea din vestul Capitalei, unde a arătat că se lucrează, dar nu a suflat nicio vorbă despre când vor începe lucrările la linia de tramvai.

„Am fost din nou pe șantierul Prelungirea Ghencea, pentru a vedea evoluția lucrărilor pe tronsonul 2, cel dintre strada Brașov și strada Râul Doamnei. Se muncește acum la schimbarea rețelelor de utilități (electricitate, internet, apă, canalizare), urmând să se facă trotuarele. Lucrările se vor finaliza etapizat pe diferite zone, dar e important de spus că, inclusiv în condiții de șantier, reușim să asigurăm traficul rutier pe patru benzi de șosea (câte două pe fiecare sens). Avem toate perspectivele să avansăm în ritm normal cu activitatea de șantier, mai ales că, în sfârșit, Consiliul General al Municipiului București a votat pentru continuarea exproprierilor. Vom vira în curând banii pentru exproprieri, ne pregătim să preluăm terenul proaspăt expropriat dintre strada Râul Doamnei și Șoseaua de Centură, iar în luna mai vom începe acolo demolările. Vreau să știți că urmăresc permanent acest proiect și mă țin de el până când îl voi vedea finalizat”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.Șantierul Prelungirea Ghencea: deocamdată Primăria nu are bani pentru șine

Până când Primăria Capitalei va face rost de bani, linia de tramvai de pe Prelungirea Ghencea se va transforma în două benzi auto, a anunțat în noiembrie anul trecut primarul general Nicușor Dan. Edilul nu a dat niciun termen precis pentru începerea lucrărilor la calea de rulare pentru tramvaie, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Fișa investiției aferente arterei Prelungirea Ghencea menționează realizarea a 5.900 de metri cale dublă de tramvai, 260 de metri linie simplă și 20 de refugii, adică zece stații de tramvai de la intersecția cu linia tramvaiului 41 și până la ieșirea din municipiul București. Lucrările sunt realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane, companie subordonată Primăriei Capitalei. Valoarea totală a investiţiei, incluzând și celelalte componente precum lărgirea șoselei, realizarea pistelor de biciclete, este de 122 de milioane de euro.

Procedurile de realizare a acestui obiectiv de investiții au fost începute în 2018, iar în luna iunie a aceluiași an a fost încheiat contractul între Primăria Municipiului București și Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuție. Trei luni mai târziu, în septembrie 2018, consilierii generali au aprobat proiectul de Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții Penetrație Prelungirea Ghencea-Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea.

Recent, CGMB a aprobat și exproprierile.

IN THE SPOTLIGHT

Avansul șantierelor feroviare în luna mai. Un constructor ”a spart norma”

Club Feroviar vă prezintă, ca de fiecare dată când apar informații noi, avansul șantierelor feroviare pentru modernizarea infrastructurii. Acum, situația aferentă lunii mai 2024...

Ultimele Articole