spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

VIDEO Nicușor Dan la 20 de zile de la preluarea mandatului. Ce măsuri a luat noul primar la STB

Bilanțul făcut de primarul general Nicușor Dan la 20 de zile de la preluarea mandatului a inclus și măsurile pe care le-a luat în ceea ce privește Societatea de Transport București.

Nicușor Dan la 20 de zile Nicușor Dan despre licitația pentru tramvaie

”Suntem la 20 de zile de la preluarea mandatului şi am considerat potrivit să vă spun eu ce e mai important din ce s-a întâmplat în PMB. Am zis la preluarea mandatului că există trei priorităţi – criza coronavirus, situaţia financiară şi situaţia privind termoficarea”, a spus edilul în cadrul unei conferințe de presă.

Nicușor Dan la 20 de zile de mandat. Se va acționa la STB pentru purtarea măștii

Primarul general s-a referit și la modul în care se respectă măsurile anti-covid în tramvaiele, troleibuzele și autobuzele Societății de Transport București.

”La STB am făcut un chestionar printre şoferi şi vatmani şi am tras două concluzii. Am identificat liniile pe care există aglomerări la orele de vârf şi intervalele orare la care pasagerii nu poartă mască şi vom acţiona pe acele zone”, a spus Nicușor Dan.

O altă problemă abordată a vizat datoriile Primăriei Capitalei și ale societăților din subordinea acesteia, printre care și STB. ”Datoriile Primăriei şi ale instituţiilor din subordine sunt trei miliarde de lei, datorii curente. De aici vin probleme – e o uriaşă problemă să vedem ce plătim mai întâi, a doua problemă e că nu există încredere din partea sistemului financiar pentru a cofinanţa lucrările pe care vrem să le începem de la anul. Soluţia de principiu agreată cu ministrul Finanţelor e să facem curăţenie în finanţele municipalităţii, adică să avem un buget realist pe anul 2021, să recunoaştem datoriile companiilor din subordine, în special Termoenergetica şi STB”, a mai spus primarul general al Capitalei.

Ultimele Articole