spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Primarul general Nicușor Dan în vizită la Astra Vagoane Călători Arad

Primarul General, Nicușor Dan, împreună cu viceprimarul Stelian Bujduveanu, însoțit de o delegație de specialiști ai Primăriei Capitalei și ai STB, vizitează luni, 28 martie 2022, fabrica de tramvaie Astra Vagoane Călători din Arad.

Primăria Municipiului București a încheiat în anul 2021 un contract în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro cu societatea Astra Vagoane Călători pentru achiziția a 100 de tramvaie.
Potrivit contractului, primele tramvaie vor ajunge la București în această vară.
La finalul vizitei, începând cu ora 14.00, primarul general și reprezentanții Astra Vagoane Călători au programată o conferință de presă.Tot luni, 28 martie 2022, primarul capitalei are o întrevedere cu primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, la sediul Primăriei Timișoara.

La ceremonia de semnare a contractului, în primăvara anului trecut, a fost prezent  primarul general Nicușor Dan, oficiali ai Astra Vagoane Călători și ai STB. Tramvaiele noi au 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor pe perioada garanţiei. Totodată, câştigătorul va asigura şi şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele. În licitație Astra Vagoane Călători a fost asociată cu CRRC Sifang.

100 de tramvaie Astra la București, pentru 840 milioane de lei

Contractul pentru achiziția celor 100 de tramvaie se ridică la valoarea de 840 milioane de lei, iar vehiculele au o garanție de șapte ani acordată de producătorul arădean. Ele vor circula pe opt linii de tramvai din Capitală, aferente a tot atâtea subcontracte.

Ultimele Articole