luni, septembrie 25, 2023
spot_imgspot_img

Nicușor Dan, discuții cu Banca Mondială pentru achiziția a 250 de tramvaie pentru București

Primarul general Nicușor Dan a discutat miercuri cu o delegație a Băncii Mondiale despre posibilitatea finanțării achiziției a 250 de tramvaie pentru București, în plus față de investițiile făcute până acum pentru modernizarea transportului public în comun.

„Echipa condusă de Shomik Raj Mehndiratta, manager administrativ în domeniul transportului pentru Europa și Asia Centrală, și-a manifestat interesul pentru a împrumuta Primăria, urmând ca, în perioada următoare, să revină cu o solicitare de documente pentru a analiza propunerea noastră. Valoarea totală estimată pentru achiziționarea celor 250 de tramvaie este de 836,5 milioane de euro, iar pentru obținerea fondurilor necesare, pe lângă împrumutul pe care ne dorim să îl obținem, vom aplica și pentru finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027, în cadrul apelului dedicat mobilității urbane”, a scris edilul Capitalei pe pagina sa oficială de Facebook.

Noi tramvaie pentru București, de dimensiuni diferite

El a reamintit faptul că, în luna iunie a acestui an, a obținut aprobarea Consiliului General al Municipiului București pentru Studiul de oportunitate ce vizează achiziția tramvaielor.

Dintre acestea, 100 vor avea lungimea de 36 de metri și vor fi unidirecționale, alte 100 din gama de 27 m lungime, dintre care 90 unidirecționale și 10 bidirecționale. Celelalte 50 vor avea o lungime de 45 m și vor fi unidirecționale.

Toate tramvaiele noi vor avea echipamente moderne, vor beneficia de sistem de climatizare și vor fi accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități. În prezent, parcul circulant al STB are 521 de tramvaie, inclusiv vagoanele utilitare. Dintre acestea, aproape 70% au durata de exploatare depășită.

Ultimele Articole