spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Nicușor Dan a convocat ședința CGMB. Se vor alege noi membri ai AGA la STB

Primarul general Nicuşor Dan a convocat şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru luni, începând cu ora 19,00. Printre altele, vor fi aleși noi membri ai AGA la STB.

membri ai AGA la STB mai puține companii municipale bugetul Primăriei Capitalei

Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului București, în contextul situaţiei generate de răspândirea virusului SARS CoV-2, consilierii vor avea la dispoziţie mai multe săli, iar pentru proiectele care presupun vot secret aceştia vor fi chemaţi, pe rând, în sala de şedinţă, pentru ridicarea buletinelor de vot.

Publicul şi reprezentanţii mass-media vor putea urmări şedinţa online, pe site-ul http://www.pmb.ro.

Ordinea de zi a şedinţei este următoarea:

  • Proiect de Hotărâre pentru completarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 401/21.12.2020 privind înfiinţarea comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor municipale. Iniţiator – primarul general al Municipiului Bucureşti.
  • Proiect de Hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti, prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în Adunarea Generală a Acţionarilor a Societăţii de Transport Bucureşti STB SA.
  • Proiect de Hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti, prin CGMB, în AGA a societăţii pe acţiuni Compania Municipală Cimitire Bucureşti SA.
  • Proiect de Hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti, prin CGMB, în AGA a societăţii pe acţiuni Compania Municipală Medicală Bucureşti SA.
  • Proiect de hotărâre pentru completarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 421/21.12.2020 privind desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti, prin CGMB, în AGA a societăţii pe acţiuni Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA.

Patru noi membri ai AGA la STB și patru supleanți

Proiectul care se referă la Societatea de Transport București prevede numirea a patru membri ai Adunării Generale a Acționarilor și a patru membri supleanți. Numele celor propuși pentru aceste funcții nu figurează în proiect.

”Reprezentanții Municipiului București, prin Consiliul General al Municipiului București, în Adunarea Generală a Acționarilor a Societății de Transport București STB S.A., prevăzuți la art. 1, au un mandat expres de ducere la îndeplinire a tuturor obligațiilor și prevederilor legislative în vigoare referitoare la revocarea și numirea provizorie a membrilor Consiliului de Administrație al societății. La data intrarii în vigoare a prezentei hotărâri încetează orice mandat anterior de reprezentare a Municipiului București, prin Consiliul General al Municipiului București, în Adunarea Generală a Acționarilor a Societății de Transport București S.A.”, se arată în documentul citat.

Ultimele Articole