spot_img
miercuri, februarie 8, 2023
spot_img

Nexans așteaptă începerea lucrărilor la două proiecte majore în România și Bulgaria

Conducerea Nexans, lider mondial în producția de cabluri, așteaptă începerea lucrărilor pe două proiecte majore în România și Bulgaria. Club Feroviar continuă campania prin care ”ia pulsul” transportului pe șină din România și al industriei conexe, în general și în contextul special cauzat de pandemia de coronavirus de tip nou.

Azi, vă prezentăm cum vede conducerea Nexans Romania SRL piața muncii și care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă.

Club Feroviar: Cum a fost afectată activitatea societătii dumneavoastră de pandemia de coronavirus, atât din punctul de vedere al volumului de muncă, cât și financiar și la nivelul resurselor umane?

Nexans: Nu am fost afectați din punctul de vedere al volumului de muncă, financiar sau la nivelul resurselor umane.

Club Feroviar: Ce măsuri ați luat pentru a contracara efectele măsurilor impuse în contextul pandemiei?

Nexans: O parte din personal a lucrat de acasă, iar alții de la birou. În plus, au fost asigurate de către companie, toate elementele pentru protecție și dezinfecție.

Club Feroviar: Ați primit ajutor din partea decidenților politici? Dacă da, sub ce formă?

Nexans: Nu am solicitat ajutor decidentilor politici și nici altor autorități.

Club Feroviar: În cât timp estimați că își va reveni la normal piața pe care vă desfășurați activitatea?

Nexans: Răspunsul nu poate fi general, pentru că echipa Nexans România este responsabilă de proiecte dintr-un areal mai larg, 12 țări din Europa Centrală și de Est. Dintre acestea doar trei sau maximum patru țări sunt cele care au activitatea cea mai intensă. În Serbia, deși am avut livrări în primul trimestru, ritmul de derulare a proiectelor pe calea ferată a fost încetinit în trimestrul doi, dar estimăm că piața își va reveni în următorii doi ani. În Bulgaria și în România, în acest an este așteptată începerea lucrărilor pe două proiecte majore (câte un proiect în fiecare țară), iar anul 2021 va aduce și primele livrări în domeniu. În Croația, avem deja în derulare primul proiect de semnalizări feroviare din această țară.

Club Feroviar: În cât timp estimați că va reveni la normal activitatea societătii dumneavoastră?

Nexans: În circa doi ani.

Club Feroviar: Ce lucruri credeți că nu vor mai fi la fel ca înainte de pandemie, din punct de vedere al modelului de business?

Nexans: Întâlnirile cu clienții vor fi mai rare. Se va utiliza în mod frecvent comunicarea prin mijloace electronice. Condițiile de plată se vor modifica, în sensul că se vor solicita plăți în avans pentru livrarea de produse.

Nexans, lider mondial în industria cablurilor

Potrivit Catalog Feroviar, Nexans este lider mondial în industria cablurilor. Grupul prezintă o gamă extinsă de soluții avansate pe cupru și fibră optică, pentru piețele de infrastuctura, industrie și construcții.

Sistemele de cablare și cablurile Nexans se regăsesc în orice domeniu, de la rețele de telecomunicații și energie, la aeronautică, aerospațiale, automobile, căi ferate, construcții, petrochimie, medicină, diverse aplicații etc.

Ultimele Articole