spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Newag livreaza 14 automotoare electrice operatorului feroviar din Łódź

newagOperatorul feroviar polonez Łódzka Kolej Aglomeracyjna si Newag au semnat un contract pentru livrarea a 14 automotoare electrice a cate 3 vagoane Impuls 2 si va oferi servicii de intretinere pentru 12 ani.
Conform contractului in valoare de 267 de milioane de zloti (61,8 milioane de euro), Newag va incepe livrarea primelor 4 vehicule in septembrie 2018.
Fondurile europene acordate proiectului vor insuma 182 de milioane de zloti (42 de milioane de euro). Noile trenuri vor opera pe rutele feroviare ale companiei catre Skierniewic, Sieradza, Kutna si Łowicza. Łódzka Kolej Aglomeracyjna furnizeaza servicii feroviare de calatori intre orasul Łódź si orasele invecinate ale Voievodatului Łódź.
„Achizitia trenurilor va fi finantata prin Programul Operational Regional pentru Voievodatului Łódzkie 2014-2020”, a declarat Janusz Malinowski, membru in consiliul de administratie al Łódzka Kolej Aglomeracyjna.
Programul Operational Regional pentru Voievodatul Łódzkie 2020 are un buget total de 2,65 de miliarde de euro din care contributia totala a UE este de 2,25 de miliarde de euro. Conform TO7 – Retele de transport si energie, 17,5% va fi investit in infrastructura de transport.

Ultimele Articole