spot_img
vineri, mai 27, 2022
spot_img

Negocierile pentru formarea guvernului. Ce partid va prelua Ministerul Transporturilor

Negocierile pentru formarea guvernului au continuat și sâmbătă seara, ocazie cu care s-a stabilit ce ministere vor reveni PSD, PNL și UDMR.

Lista cu împărțirea ministerelor între partide în urma negocierilor purtate sâmbătă de liderii celor trei formațiuni a fost prezentată de Antena 3.

Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier, a anunțat, în urma negocierilor de astăzi, că 99,99% din programul de guvernare a fost finalizat. Potrivit surselor Antena 3, mandatele în noul guvern ar fi fost împărțite astfel:

Premier: Nicolae Ciucă,

Vicepremieri PSD și UDMR

Ministere PNL: Justiție, Afaceri Externe, Interne, Proiecte Europene, Energie, Educație, IMM și Turism, Digitalizare.

Ministere PSD:  Finanțe, Apărare Națională, Secretariatul General al Guvernului, Transporturi, Economie, Agricultură, Sănătate, Muncă, Cultură, Tineret și Familie.

Ministere UDMR: Dezvoltare, Mediu, Sport.

Negocierile pentru formarea guvernului. Grindeanu și Cuc, în cărți pentru Transporturi

Cătălin Drulă despre MetrorexAșadar, Ministerul Transporturilor a revenit Partidului Social Democrat. Pentru preluarea portofoliului, sunt vehiculate două nume în cercurile politice.

Primul este cel al fostului premier Sorin Grindeanu. El este cel care a introdus gratuitatea studenților la călătoriile pe calea ferată, după cum a arătat Club Feroviar. În plin război al PSD, partid condus la acea vreme de Liviu Dragnea (ulterior condamnat la închisoare), cu Justiția în ianuarie 2017 Guvernul condus de Sorin Grindeanu dădea Hotărârea nr 42/2017.

”Studenții pot circula gratuit cu trenuri, clasa a II-a, îndepând de mâine, 1 februarie, potrivit unui act normativ adoptat de Executiv în ședința de astăzi. Este vorba despre Hotărârea pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi și studenți. Astfel, studenţii români și străini înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă – licență, master, doctorat – în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic, indiferent de distanță sau rutele călătoriilor”, se arăta într-un comunicat de presă dat de Guvern la data de 31 ianuarie 2107.

atac la conducerea CFR Călători cuc a mers cu trenulAl doilea nume vehiculat este cel al lui Răzvan Cuc. El a mai fost ministru al Transporturilor în două rânduri: în perioada 4 ianuarie – 17 octombrie 2017 (în Guvernul condus de Sorin Grindeanu) și în intervalul 22 februarie – 4 noiembrie 2019 (în Guvernul condus de Viorica Vasilica Dăncilă).

Ultimele Articole