spot_img
miercuri, ianuarie 19, 2022
spot_img

Prima rundă de negocieri cu sindicatele la Metrorex. A rămas ca-n gară

Prima rundă de negocieri cu sindicatele la Metrorex a avut loc marți după amiază și nu s-a finalizat cu nicio concluzie palpabilă. Mai pe românește, a rămas ca-n gară.

negocieri cu sindicatele la Metrorex greva de la metrou

”Discuțiile cu sindicatul USLM s-au finalizat marți, 30 martie, cu aceleași concluzii precum cele stipulate în procesul verbal de vineri, ziua acțiunii ilegale, care a dus la blocarea metroului”, a informat marți seara conducerea societății.

În cadrul discuțiilor, directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, a reiterat că, la acest moment nu se vor opera disponibilizări.

Negocieri cu sindicatele la Metrorex. Situația economică va fi discutată data viitoare

Situația economică a companiei va fi pe agenda unei discuții viitoare, însă ea rămâne neschimbată. Metrorex trebuie să își asaneze problemele financiare, a ținut să sublinieze conducerea societății de transport subteran din București.

”Matematica nu este subiect de negociere, iar dezechilibrele dintre venituri și cheltuieli trebuie aduse în parametrii bugetari stabiliți prin lege. De asemenea, legea nu este subiect de negociere”, se mai arată în comunicatul dat publicității de conducerea Metrorex.

Pe perioada discuțiilor cu sindicatul, acțiunea disciplinară internă la adresa participanților la acțiunea ilegală de blocare a metroului este suspendată, conform procesului verbal semnat la Prefectura București. Acesta stipulează că perioada de discuții trebuie să se încheie până pe data de 5 aprilie, lunea viitoare.

Celelalte acțiuni de natură penală și cele menite să recupereze prejudiciul cauzat companiei înaintează firesc. (A.B.)

Ultimele Articole