spot_img
vineri, august 19, 2022
spot_img

Negocierea CCM la STB, în impas. Directorul acuză sindicatul reprezentativ că nu se prezintă

Negocierea CCM la STB a intrat în impas, deoarece Sindicatul Transportatorilor București, cel reprezentativ, refuză să se prezinte, acuză directorul general Adrian Criț.

El acuză că i-a convocat pe sindicaliști de mai multe ori la negocieri, imediat după greva din ianuarie, dar aceștia nu au venit. Liderul sindical Vasile Petrariu recunoaște că nu a participat, motivând că negocierile sunt de formă. Sindicatul a anunțat joi un protest, motivul fiind concedierile făcute ca urmare a grevei nelegale din ianuarie.

„Contractul colectiv de muncă în luna ianuarie era valabil pentru că legea îl prelungea pe durata stării de alertă și încă 90 de zile după. Noi, la 15 februarie am început negocierile, crezând că sindicatul reprezentativ își dorește asta. Am stabilit un calendar al negocierilor, am pus la dispoziție documentele necesare pentru începerea negocierilor, dar de la a doua ședință nu s-a mai întâmplat nimic fiindcă reprezentanții sindicatului reprezentativ nu au mai participat. Au revenit după circa o lună cu o adresă în care au recunoscut faptul că acel contract colectiv de muncă a rămas valabil, ceea ce am spus și noi în zilele grevei, și că își doresc să intre în negociere cu 45 de zile înainte de finalizarea celor 90 de zile după finalizarea stării de alertă”, a declarat pentru HotNews Adrian Criț.Vasile Petrariu recunoaște că nu s-a dus la negocierea CCM la STB

Vasile Petrariu, liderul sindicatului reprezentativ din STB, recunoaște că au fost convocați la negocieri și spune că nu s-au prezentat deoarece acestea au fost făcute de formă.

„Negocierea contractului colectiv de muncă nu a început din punctul nostru de vedere. Noi am participat la prima întâlnire, iar după ce am primit răspunsul de la societate, că nu are ce să ofere salariaților, noi nu ne-am mai prezentat pentru că nu aveam de ce. După conflictul din ianuarie, directorul a vrut să bifeze treaba asta, a vrut să bifeze o negociere care nu rezolva nimic. Crede că eu o să mă duc la negociere, să semnez un contract colectiv de muncă prin care el să taie drepturile salariaților obținute în ani de zile. Așa ceva nu va fi posibil. Ei s-au întâlnit săptămână de săptămână acolo și au făcut o minută că au fost prezenți, dar nu am venit noi”, a declarat Petrariu pentru HotNews.ro. 

Ultimele Articole