spot_img
luni, iulie 4, 2022
spot_img

Propunere: terenul pe care se află Depoul Victoria să fie folosit pentru Muzeul Holocaustului

Preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, anunţă că va propune în cadrul următoarei şedinţe a Consiliului General ca Muzeul Holocaustului să fie amenajat pe terenul pe care se află Depoul Victoria.

Muzeul Holocaustului Depoul Victoria

Într-o postare pe Facebook, Roxana Wring, care este consilier municipal, adaugă că ideea de a construi un Muzeu al Holocaustului pe spaţiul verde din curtea Muzeului Antipa „nu este una fericită”.

„Săptămâna asta vine în Consiliul General un proiect pentru a transfera terenul din spatele Guvernului către STB <pentru a obţine venituri>. Cel mai probabil, pentru a da un tun imobiliar! Voi cere în şedinţa de Consiliu ca Municipalitatea să propună terenul de la Depoul Victoria pentru amenajarea Muzeului Holocaustului. Este vorba despre un teren de 3,5 hectare, adică de trei ori mai mult decât Parcul Ioanid. Un muzeu pe spaţiul fostului Depou, cu o amenajare exterioară care să includă obligatoriu arbori şi spaţii verzi ar fi cea mai potrivită soluţie”, a scris ea.

Muzeul Holocaustului a iscat scandal la Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a transmis pe 24 iunie Ministerului Culturii că se opune înstrăinării a 45% din suprafaţa liberă de construcţii a instituţiei.

Muzeul Antipa preciza că a primit solicitarea de a răspunde unei adrese venite dinspre Secretariatul General al Guvernului privind cedarea a 5.300 de metri pătraţi din parcul muzeului în vederea realizării unei alte construcţii.

Pe 8 iulie, Academia Română aprecia că edificarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi Holocaustului este un act cultural şi istoric pe deplin justificat, însă soluţia propusă de a cere Muzeului „Grigore Antipa” să cedeze teren pentru acesta este „inadecvată” şi „păguboasă”.

Pe 20 iulie, premierul Viorica Dăncilă declara că doreşte înfiinţarea Muzeului Holocaustului în cel mai scurt timp, iar dacă locaţia de lângă Muzeul Antipa este cea mai bună, acolo va fi realizat acest obiectiv. Pe 26 iulie, directorul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” (INSHR), Alexandru Florian, îşi exprima încrederea că Muzeul de Istorie a Evreilor şi a Holocaustului din România va fi realizat în spaţiul administrat de Muzeul „Grigore Antipa”.

Potrivit unui proiect care figurează pe ordinea de zi de miercuri a Consiliului General al Municipiului București, capitalul social al Societăţii de Transport Bucureşti urmează să fie majorat prin aportul în natură al unui teren de circa 34.700 mp, unde se află Depoul Victoria.

Ultimele Articole