spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Artă în subteran. Metrorex lansează proiectul Muzeul din Metrou

Metrorex, în parteneriat cu Art Safari, lansează marți, 1 Iunie, proiectul Muzeul din Metrou, cu expoziția “Arta cucerește Bucureștiul!”.

Muzeul din Metrou tren defect la metrou program metrou de Paști se reia circulația la metrou Metroul Tokyo-Otopeni inaugurarea Magistralei 2 de metrou licitație pentru cabluri la Metrorex metroul în noaptea de Revelion echipamente IT la Metrorex mecanic beat la metrou șină defectă la metrou probleme la metrou noi proceduri la Metrorex probleme la metrou defecțiune la metrou licitație Metrorex pentru țevăraie stația de metrou Tudor Vladimirescu lucrări în stația de metrou stația Parc Drumul Taberei pierderile la Metrorex stația Valea Ialomiţei alertă cu bombă la metrou probleme la metrou coronavirus la Metrorex coronavirus la metrou bugetul Metrorex pe 2020 energie electrică la Metrorex BVC Metrorex pe 2020 Metrorex cumpără apă plată rectificare bugetară la Metrorex casierii pentru elevi BVC Metrorex pe 2019

Astfel, reproduceri ale operelor importante din colecții private și muzee vor putea fi admirate de călători, a anunțat luni Metrorex.

Opere de referință ale artei românești devin accesibile în spații cotidiene prin această expoziție. “Arta cucerește Bucureștiul!” are ca scop familiarizarea publicului cu marii artiștii români, prin transformarea metroului într-un muzeu mobil care să îmbogățească și să înfrumusețeze experiența călătorilor.

Din 1 iunie 2021, timp de trei luni de zile, arta coboară de pe simeze în spațiul public și intersectează traseul zilnic al călătorilor aflați în București. Muzeul din Metrou va circula pe Magistralele 1 și 3 și va prezenta reproduceri după lucrări reprezentative ale artiștilor români, însoțite de texte informative.

Artiști ce vor putea fi admirați la Muzeul din Metrou

Printre artiștii care vor putea fi admirați în cadrul muzeului temporar mobil de la metrou ”Arta cucerește Bucureștiul” se numără: Samuel Mützner, Constantin Piliuță, Magdalena Rădulescu, Merica Râmniceanu, Cecilia Cuțescu – Storck, Irina Dragomir și Victor Fota.

”Metroul este un spaţiu dinamic și un loc ideal pentru ca oamenii grăbiți și obosiți de rutina zilnică să reînvețe să aprecieze arta. Această colaborare își propune ca publicul călător să poată simţi bucuria de a privi opere de artă celebre. Dorim să le reamintim călătorilor că fiecare zi aduce motive de bucurie și că arta afișată în muzeul temporar din trenurile de metrou poate face din orice drum o călătorie inedită. Împreună vom reusi să ieșim, preț de câteva momente, din rutina cotidiană și să facem un nou pas către o Românie mai frumoasă!”, a declarat directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv. (A.B.)

Ultimele Articole