Ca să-i treacă supărarea, Metrorex l-a invitat pe primarul Gabriel Mutu la metroul din Drumul Taberei

14 iunie 2019

După ce a postat pe Facebook un mesaj dur la adresa Metrorex, conducerea societății l-a invitat pe primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu la metroul din Drumul Taberei.

Adrian Bărbulescu

Mutu la metroul din Drumul Taberei

Invitația a fost făcută după ce edilul a scris pe Facebook că s-a săturat de termenele pe care le tot anunță Metrorex pentru punerea în funcțiune a Magistralei 5 a metroului bucureștean.

”Ne-am săturat de termene! Vorbesc în numele locuitorilor cartierului Drumul Taberei și ai Sectorului 6: ne-am săturat de termenele anunțate de Metrorex pentru Magistrala 5! Vrem fapte, nu vorbe! Vrem deschiderea liniei de metrou Drumul Taberei – Eroilor! În calitate de primar, îmi doresc să pot face investiții în amenajarea spațiilor verzi și a parcărilor pe Bulevardul Drumul Taberei și pe celelalte străzi, afectate ani de zile de lucrările la metrou. În această situație nu am avut cum, am fost blocat. Noul meu birou va fi mutat aici, pe șantierul Metrorex, pentru a mă asigura că lucrările continuă în ritm susținut, zi de zi. Dacă nici termenul indicat public de ei, decembrie 2019, nu va fi respectat, voi cere demisia celor responsabili”, a scris Mutu pe rețeaua de socializare.

Mutu la metroul din Drumul Taberei, în această după amiază

Surse din cadrul Metrorex au declarat pentru Club Feroviar că i-au adresat primarului o invitație pentru a veni să vadă lucrările la Magistrala 5. ”Conducerea Metrorex l-a invitat pe domnul primar să vină în această după amiază să viziteze șantierul, pentru a vedea cu ochii săi cum se derulează lucrările”, au declarat sursele citate.

În urmă cu două zile, directorul general al Metrorex, Dumitru Șodolescu, a reiterat promisiunea că Magistrala 5 va fi funcțională până la finele anului. „Spun cu certitudine că în luna decembrie vom circula cu metroul pe Magistrala 5. Lucrările sunt finalizate la infrastructură la un stadiu de 99,5%, partea de finisaje a ajuns la 90%, iar luna viitoare vom avea alimentare cu energie electrică din stația 110/20 kV de la Academia Militară. Vom introduce trenuri de gabarit să verificăm tunelul”, a spus Șodolescu.