spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Șodolescu a vorbit cu Mutu la metrou. Magistrala 5 va fi gata în decembrie

După ce, cu o zi în urmă, primarul Sectorului 6 postase pe Facebook un text extrem de critic la adresa Metrorex, Dumitru Șodolescu l-a dus vineri după amiază pe Gabriel Mutu la metrou.

Adrian Bărbulescu

După ce directorul general i-a explicat cum decurg lucrările în subteran, edilul a înmuiat tonul, dar și-a reiterat promisiunea de a-și instala, începând de luni, un birou pe șantier.

Primul care a ajuns la locul de întâlnire de la viitoarea stație de metrou Râul Doamnei a fost primarul. La blugi și cămașă – casual Friday – Gabriel Mutu a început să vorbească cu cei câțiva jurnaliști prezenți depre dorința sa ca lucrările să fie gata și la suprafață, nu numai în subteran, în decembrie, termenul anunțat de Metrorex pentru punerea în funcțiune a Magistralei 5. ”Dacă nu dăm și la suprafață, degeaba dăm în subteran”, a spus el, în timp ce mai era chestionat, despre problemele specifice Sectorului 6, și de alți oameni aflați în trecere prin zonă.

La scurt timp a apărut și directorul general al Metrorex, Dumitru Șodolescu, și discuția s-a mutat în subteran. În timp ce au parcurs prin tunel distanța dintre Râul Doamnei și Valea Ialomiței, cu trecere prin stația Brâncuși, directorul și specialiștii de la metrou i-au explicat primarului cum decurg lucrările și ce mai este de făcut pentru punerea în funcțiune. Pe drum, oamenii de la UTI, subcontractor al Alstom pentru lucrările de automatizare pe Magistrala 5, lucrau de zor trăgând de cabluri.

Explicații primite de Mutu la metrou

La Valea Ialomiței, edilul a avut parte de expicații mai amănunțite, în fața unei planșe cu toate schemele și detaliile tehnice. Dumitru Șodolescu a explicat că pentru anul viitor mai rămân doar două obiective de finalizat – un acces la stația Academia Militară și pasajul de la Parcul Drumul Taberei.

”Sună frumos, dar oamenii sunt sătui de explicații, deoarece cartierul Drumul Taberei este afectat de nouă ani de aceste lucrări. Trebuie să readucem frumusețea cartierului Drumul Taberei la zi. Avem obligația, eu ca primar, dumneavoastră ca director general, să ne respectăm angajamentele față de oameni”, a replicat Mutu la metrou.

A reintervenit Șodolescu, care a ținut să precizeze faptul că nu el este responsabil de toate încurcăturile de la metroul din Drumul Taberei, pentru că a fost numit director al Metrorex abia anul trecut. ”Ce pot să vă spun este că eu îmi respect promisiunile, inclusiv pe aceea că Magistrala 5 va fi gata în luna decembrie a acestui an, așa cum am mai zis. Eu vin din mediul privat, unde am lucrat 20 de ani și am avut poziții de top management”, a spus directorul general.

Mutu nu s-a lăsat și și-a reiterat promisiunea făcută pe Facebook că își va instala un birou pe șantier, pentru a supraveghe lucrările de la suprafață: ”Voi avea două birouri – unul pentru mine și unul pentru dumneavoastră”.

Magistrala 6 are finanțare. Metrorex s-a înțeles cu JICA

După ce discuția cu Gabriel Mutu s-a încheiat într-o notă oarecum amicală, Dumitru Șodolescu a făcut un anunț important: vineri s-au finalizat discuțiile cu oficialii Băncii japoneze de cooperare internațională și se va da drumul la licitația pentru construcția tronsonului 2 al Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Aeroport Henri Coandă, de la stația Tokyo (Băneasa Shopping City) până la Otopeni.

Ultimele Articole