Mutares preia activitatile Knorr-Bremse din Marea Britanie

Mutares va prelua activitatile companiei Knorr-Bremse din Marea Britanie, dupa semnarea unui acord.
Conform acordului, Mutares va achizitiona divizia de servicii pentru vehicule din Marea Britanie a Knorr-Bremse RailServices si Kiepe Electric, inclusiv centrele Knorr-Bremse RailServices din Wolverton si Springburn, dar si facilitatile Kiepe Electric din Birmingham. Activitatea de piese de schimb si postvanzare din Marea Britanie va fi in continuare controlata de Knorr-Bremse Rail Systems.
Conform mai multor acorduri de colaborare cu Knorr-Bremse, diviziile vor fi partenerii preferati de integrare si instalare ai Knorr-Bremse. Aceste acorduri de colaborare oficiale au scopul de a asigura o perioada de tranzitie fara intreruperea activitatii pentru angajati si furnizori si sunt importante pentru continuitatea serviciilor livrate clientilor si pentru asigurarea unei colaborari pe termen lung intre Knorr-Bremse si divizii. Acestea din urma vor fi redenumite la scurt timp dupa preluare conform abordarii strategice a companiei Mutares.
Knorr-Bremse RailServices UK furnizeaza servicii de intretinere si reparatii pentru detinatorii de material rulant si operatorii de servicii feroviare din Marea Britanie si Irlanda.
Kiepe Electric, parte a grupului Knorr-Bremse Group din ianuarie 2017, este un furnizor activ de sisteme electrice necesare vehiculelor feroviare si producatorilor de autobuze.
Mutares este o companie care achizitioneaza companii sau divizii care nu se mai incadreaza in activitatea principala a unei corporatii mai mari. Compania este specializata in cresterea eficientei de productie, canalizarea sinergiilor si stimularea cresterii. Compania investeste, mai ales, in companiile europene care au un potential semnificativ de dezvoltare si care au deja stabilite modelele de business – combinate adesea cu branduri de renume.