spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Un politician vrea mutarea Ministerului Transporturilor la Iași. ”Doar așa putem avea linii de tren rapide”

Un politician vrea mutarea Ministerului Transporturilor la Iași și spune că doar o asemenea măsură mai poate mişca marile proiecte de infrastructură ale regiunii, cum ar fi căi ferate rapide.

mutarea Ministerului Transporturilor la Iași

Coordonatorul regional al PLUS pe regiunea nord-est, Liviu Iolu, susţine că Ministerul Transporturilor ar trebuie să-şi mute timp de cinci ani sediul la Iaşi, cu tot cu ministru şi secretari de stat.

Liviu Iolu, candidat al PLUS la Primăria Iaşi, a declarat duminică, la o întâlnire cu susţinătorii, că măsura va fi inclusă în programul de guvenare USR-PLUS pentru alegerile parlamentare. “Iaşiul suferă de zeci de ani şi din cauza slabei reprezentări la nivel central a politicienilor locali şi a puterii lor de negociere în numele oraşului şi a regiunii de Nord-Est. Au fost miniştri ieşeni în Guvern şi am avut şi foarte mulţi parlamentari dar, să o recunoaştem, nu au reuşit niciodată să impună agenda reală a Iaşiului nici în Guvern, şi nici în Parlament, pentru a nu-şi supăra şefii sau aliaţii. Cel mai grav este să ne resemnăm spunând că mai mult nu putem cere, mai mult nu se poate“, a spus Liviu Iolu.

Liviu Iolu vrea mutarea Ministerului Transporturilor la Iași și limitarea călătoriilor cu avionul pentru parlamentari

Coordonatorul regional al PLUS a explicat că soluţia este mutarea la Iaşi a conducerii Ministerului Transporturilor, cu tot cu ministru şI secretari de stat, pentru o perioadă de cinci ani, şi interzicerea decontării din banii publici a zborurilor cu avionul pentru aceşti demnitari pe distanţe mai mici de 500 de kilometri.

CITEȘTE și Emmanuel Macron îi obligă pe miniștrii francezi să meargă cu trenul. Ai noștri călătoresc cu avionul sau cu mașina

“Garantez că doar o asemenea măsură mai poate mişca marile proiecte de infrastructură ale regiunii, linii de tren rapide, autostrada A8 Iaşi-Târgu Mureş şi drumul expres Bucureşti-Siret. Am discutat foarte serios împreună cu conducerea PLUS şi vom gândi modificările legale corespunzătoare care să susţină această măsură şi altele asemănătoare. Ele vor face parte din programul de Guvernare al Alianţei USR-PLUS cu care ne vom prezenta în alegerile Parlamentare“, a spus Liviu Iolu.

El a precizat că dacă nu va fi impusă o astfel de măsură, nu va putea fi început niciun proiect de infrastructură pentru Iaşi şI Moldova. “Nu mai credem în impunerea unor persoane în Guvern, care chiar dacă provin din Iaşi sau din regiune odată ajunse pe funcţii uită de ce sunt acolo şi care sunt priorităţile Iaşului şi Moldovei“, a adăugat Liviu Iolu.

Ultimele Articole