VIDEO Daniel Tudorache reia o idee a lui Miron Mitrea. Primarul Sectorului 1 vrea mutarea Gării de Nord

29 august 2019

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a readus în discuţie o idee mai veche a lui Miron Mitrea, și anume mutarea Gării de Nord din Bucureşti.

mutarea Gării de Nord modernizarea Gării de Nord Euro 2020 pană de curent în gara de nord modernizarea Gării de Nord

Într-un interviu acordat DC News, edilul a subliniat faptul că mutarea gării mai înspre nord – fără demolarea actualei clădiri care ar putea fi transformată într-un muzeu de exemplu – ar face ca întreaga suprafaţă de teren ocupată în prezent de şinele de cale ferată să fie eliberată.

Ar fi o adevărată gură de oxigen pentru Sectorul 1 şi pentru Bucureşti în general, spune el, având în vedere faptul că această suprafaţă uriaşă de teren ar putea fi folosită pentru amenajarea de străzi, de parcuri, de alte obiective utile Capitalei.

De ce vrea primarul mutarea Gării de Nord

“Asta mi-am dorit. E un proiect de anvergură, dar trebuie să se pună de acord toate instituţiile, Ministerul Transporturilor, toţi. Trebuie să punem umărul pentru acest proiect. Noi avem două poduri care trec peste calea ferată şi leagă Sectorul 1 de Sectorul 6. Din cele două, unul este în reparaţii în prezent (n.red. – Podul Grant) şi Bucureştiul e efectiv blocat”, a declarat primarul Daniel Tudorache.

Ideea mutării Gării de Nord a fost pusă pe tapet pentru prima oară de Miron Mitrea, pe vremea când era ministru al Transporturilor. Primarul general de atunci, Traian Băsescu, voia să construiască Pasajul Basarab, proiect respins fățiș de PSD. Dacă ar fi fost mutată gara, nu ar mai fi fost nevoie de pasaj.