miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Municipalitatea Arad mai vrea să cumpere zece tramvaie

Municipalitatea Arad mai vrea să cumpere zece tramvaie, subiectul figurând miercuri pe ordinea de zi a Consiliului Local din oraș.

În ședința extraordinară de miercuri, consilierii locali au votat un proiect de hotărâre cu privire la transportul public, potrivit publicației Glasul Aradului.

Mai concret, proiectul vizează achiziția a zece tramvaie eficiente energetic de capacitate medie și extinderea sistemului de e-ticketing la acestea. Obiectivul general al proiectului este reducerea emisiilor de carbon din transport în Municipiul Arad prin achiziția de material rulant nou, care va conduce la dezvoltarea unui sistem de transport public de călători cu tramvaiul atractiv și eficient.

Astfel, se facilitează transferul sustenabil al unei părți din cota modală a transportului privat cu autoturisme către transportul public. Implicit, prin acest lucru și parcul de mijloace de transport în comun se modernizează cu zece tramvaie noi, eficiente energetic. Valoarea proiectului „Extinderea flotei de tramvaie eficiente energetic pentru Arad – 10 tramvaie” este de 90.789.156,95 lei cu TVA (adică 76.293.409,20 lei, la care se adaugă TVA 14.495.747,75 lei).

Amintim că cea mai mare parte a cheltuielilor sunt nerambursabile, notează publicația arădeană. Pe capitol, acestea arată astfel: total cheltuieli eligibile: 76.475.264,32 lei cu TVA inclus; total cheltuieli neeligibile: 14.313.892,63 cu TVA inclus. Totalul cheltuielilor nerambursabile este în sumă de: 74.945.759,02 lei, din care contribuția proprie a administrației locale este de 1.529.505,30 lei. Până acum, înnoirea parcului de mijloace de transport s-a făcut prin achiziția de tramvaie produse la Astra Vagoane Călători. În acest fel, cea mai mare parte a sumelor au intrat în economia arădeană.

 

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole