Munchen comanda alte 73 de tramvaie Avenio

8 iulie 2019

Compania de transport public din München, Stadtwerke München (SWM), a comandat 73 de tramvaie Avenio suplimentare produse de Siemens Mobility. Valoarea contractului este de 200 de milioane de euro, iar primul lot de vehicule ar urma sa fie livrat in 2021.

Noile tramvaie vor suplimenta parcul de vehicule de acelasi tip care se afla deja in serviciu in oras. Tramvaiele vor intra in serviciu pe reteaua existenta si pe viitoarele liniile tangentiale planificate, dar si pe o linie de tramvai din nordul orasului.

Tramvaiele cu patru vagoane pot transporta pana la 218 pasageri, cele opt usi duble facilitand accesul si coborarea acestora.

Caroseria tramvaielor are la baza un cadru sudat din otel si este vopsita prin imersiune catodica pentru o protectie optima impotriva coroziunii. Interiorul spatios si luminos al vehiculelor are doua spatii multifunctionale pentru parcarea carucioarelor pentru copii si a carucioarelor cu rotile. Scaunele ergonomice si manerele de sustinere, dar si monitoarele de infotainment imbunatatesc confortul pasagerilor.

In septembrie 2012, compania de utilitati publice din Munchen a fostul primul client care a comandat noul tramvai Avenio pentru reteaua de metrou usor operata de MVG (compania de transport din Munchen). Intre timp, SWM si-a extins parcul de tramvaie Avenio.

In 2015, SWM a comandat 22 de tramvaie Avenio suplimentare in cadrul unui contract in valoare de 70 de milioane de euro, cu optiunea de extinde comanda pana la 124 de unitati suplimentare cu o valoare estimata la 300 de milioane de euro.