Muncă la negru în Gara Golești. ITM a aplicat o amendă de 80.000 de lei

12 iunie 2020

Un caz de muncă la negru în Gara Golești a fost descoperit de Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș (ITM), cu prilejul unei acțiuni de control.

muncă la negru în Gara Golești

Descinderea la fața locului a avut loc marți, în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș, în zona Gării Golești (situată pe linia București-Pitești) unde se efectuau lucrări de reparație a șinelor de cale ferată.

Mai mulți inspectori de muncă și jandarmi au depistat patru persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare, drept pentru care angajatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 80.000 de lei. De asemenea, a fost dispusă și măsura de a intra în legalitate, informează site-ul Universul Argeșean.

Muncă la negru în Gara Golești. Patru persoane lucrau fără forme legale

”Astfel, în data de 09.06.2020, în scopul atingerii obiectivelor  constând în reducerea incidenței muncii nedeclarate, instituția noastră a beneficiat de sprijinul și experiența de abordare a lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș. În acest sens, echipa mixtă de inspectori de muncă și jandarmi a organizat o acțiune de control în zona Gării Golești unde se efectuau lucrări de reparație a șinelor de cale ferată. Cu această ocazie, a fost depistat un numar de 4 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare”, precizează ITM Argeș.

Conform ITM Argeș, ”în realizarea funcțiilor și atribuțiilor sale, pe plan local, are o colaborare fructuoasă cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș, materializată prin încheierea unui protocol”.