MT promite schimbarea procedurii de receptie a lucrarilor pentru Magistrala 5

Cu ocazia unei vizite de lucru pe santierul Magistralei 5 de metrou, ministrul Transporturilor, Lucian Sova, si-a exprimat dorinta de schimbare a reglementarii privind receptia lucrarilor in cazul respectivei magistrale, astfel incat sa poata fi facute si receptii partiale.

“Am asteptari mari de la conducerea executiva a Metrorex. Trebuie sa mearga pe drumul pe care am pornit, in sensul rezolvarii situatiilor de orice fel, inclusiv financiare. Imi asum sa schimbam reglementarea privind receptiile, sa putem face si receptii partiale, iar raporturile dintre beneficiar si antreprenor sa fie coordonate. Contez pe constructor ca va depune toate eforturile pentru a accelera la maximum ritmul de lucru”, a declarat Lucian Sova.

In prezent, lucrarile de finisaje la statiile Favorit si Orizont sunt executate in proportie de 98%. La statia Raul Doamnei, lucrarile de structura sunt gata in proportie de peste 90%, iar finisajele, in proportie de 15%. La Romancierilor, finisajele sunt facute in proportie de 90%. La statia Parc Drumul Taberei, unde sunt 5 cai de acces la metrou si doua la peroanele de tramvai, sunt realizate 63% din finisaje.

Tronsonul 1, in lungime de 6,8 kilometri, va avea un depou si zece statii de metrou: Raul Doamnei, Constantin Brancusi, Valea Ialomitei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor.

Obiectivul principal al proiectului noii linii de metrou este acela de a facilita legatura intre vestul si centrul Capitalei.

Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 3,12 miliarde de lei cu TVA. Proiectul este cofinantat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM).

Cele mai recente estimari ale Metrorex arata ca Magistrala 5 ar putea intra in operare comerciala in primul trimestru din 2019.